13.7.15

Δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση...

Το «Ποτάμι» θα προτείνει πρόσωπα…

«Το Ποτάμι δεν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για...
εξεύρεση λύσης».

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν τα στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Σχεδιασμού.

Τα στελέχη του Ποταμιού αποδέχθηκαν την εισήγηση του επικεφαλής του κόμματος, στην οποία επεσήμανε ότι οι καιροί επιβάλλουν τη μέγιστη εθνική συνεννόηση και γι' αυτό το Ποτάμι θα υπερασπιστεί την ανάγκη διατήρησης εθνικής ενότητας.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε η απόφαση να στηριχθούν στη Βουλή οι επόμενες πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού, όπως συνέβη και με την έγκριση της εξουσιοδότησης για διαπραγμάτευση. Επ' αυτού έγινε ευρεία συζήτηση για την κυβερνητική αστάθεια, που προκαλείται από τη συμπεριφορά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και τονίστηκε η ανάγκη να κληθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην «λιποτακτήσουν».

Έμφαση δόθηκε στα σενάρια ανασχηματισμού και διεύρυνσης της κυβερνητικής στήριξης που κυκλοφορούν. «Το Ποτάμι» τονίστηκε, «δεν θα συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού για εξεύρεση λύσης, τόσο στο επίπεδο προσώπων όσο και προτάσεων».

Υπογραμμίστηκε, τέλος, ότι «οι εταίροι και δανειστές θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν διαπραγματεύονται μόνο με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά με τη συντριπτική πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου».

Και «από τη στιγμή που υπάρχει διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 251 βουλευτών, δεν μπορούν να αμφισβητούν και να έχουν παράλογες απαιτήσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: