22.7.15

Χωρίς «Ελεύθερο Τύπο» σήμερα...

εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» από τον Μάιο, με αποτέλεσμα να θεωρείται σίγουρο ότι δεν θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη (22 Ιουλίου), καθώς με την κάλυψη της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ, οι δημοσιογράφοι προχώρησαν την Τρίτη, σε στάση εργασίας από τις 19.00 έως και τη 01.00.

Σήμερα αναμένεται... να πραγματοποιηθεί συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, ενώ την Τρίτη -σύμφωνα με πληροφορίες- η ιδιοκτησία ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει και προσπαθεί να εξασφαλίσει ένα ελάχιστο ποσό (περίπου 100 ευρώ για καθένα) μέχρι το τέλος του μηνός χωρίς και αυτό να είναι σίγουρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες οι εργαζόμενοι έχουν λάβει μέχρι τώρα μόλις 200 ευρώ από το μισθό του Μαΐου. Όπως λέγεται, η ιδιοκτησία της εφημερίδας πρότεινε εκ νέου περικοπές μισθών αλλά και προσωπικού, καθώς και εθελουσία έξοδο αλλά με... μπόνους μόλις ένα μισθό.

Η ιδιοκτησία του  «Ε.Τ.» χρωστάει δεδουλευμένα και από το 2011-2012 και έχει δηλώσει ότι πρέπει να γίνουν δεκτές ατομικές συμβάσεις με νέα μείωση 25% και οι δύο μισθοί Μαΐου-Ιουνίου να ενταχθούν στα χρωστούμενα του 2011-2012. Παράλληλα οι δυο εκδότες θέλουν να κουρέψουν τα χρέη τους μέσω της ένταξης στο άρθρο 106, ενώ αυτό που εξόργισε όπως λέγεται (και απολύτως δικαιολογημένα) τους εργαζόμενους ήταν η αποστροφή ενός εκ των εκδοτών (Σκαναβής-Μπενέκος):

«Να λέτε και ευχαριστώ που έχετε δουλειά. Όλοι σε όλα τα ΜΜΕ, έτσι θα δουλεύουν από δω και πέρα, απλήρωτοι!»

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: