21.7.15

Τα άκουσε ο Ομπάμα...

Μία άβολη στιγμή σε μια κατά τα άλλα χαλαρή ημέρα, σημειώθηκε στην σημερινή ομιλία του Προέδρου Ομπάμα στην...
οργάνωση Veterans of Foreign Wars (Βετεράνοι σε Ξένους Πολέμους). Ενώ η ομιλία του κ. Ομπάμα εξελισσόταν ήρεμα, ένας ηλικιωμένος κύριος στο κοινό ξεδίπλωσε ένα πανό, θέλοντας προφανώς να διαμαρτυρηθεί για όσα άκουγε.

Απ' όσο μπορούμε να δούμε στο βίντεο, το πανό γράφει ότι «Ο Βασιλιάς της Βεγγάζης είναι γυμνός». Η αναφορά για όσους γνωρίζουν είναι προφανής και έχει να κάνει με τα γεγονότα που έγιναν στην πόλη της Βεγγάζης στην Λιβύη τον Σεπτέμβριο του 2012. Εκείνη την ημέρα είχε γίνει επίθεση στο αμερικάνικο προξενείο της πόλης, στην οποία έχασαν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο πρεσβευτής της χώρας Κρίστοβερ Στίβενς. Μετά από αυτό το συμβάν, τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η CIA είχαν γίνει στόχος σφοδρών επικρίσεων, καθώς όπως υποστηρίχθηκε δεν εξασφαλίστηκε η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους αμερικανούς πολίτες εκείνη την ημέρα.

Παρά το πόρισμα των μυστικών υπηρεσιών και του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που αθωώνει τους πράκτορες της CIA για αυτό το συμβάν, η υπόθεση της Βεγγάζης αποτελεί για πολλούς ίσως την μεγαλύτερη αποτυχία για τον πρόεδρο Ομπάμα (και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον) στην προεδρική του θητεία.

Και αυτό προφανώς ήθελε να του υπενθυμίσει ο συγκεκριμένος κύριος στην εκδήλωση για τους βετεράνους. Όπως άλλωστε φαίνεται, η διαμαρτυρία τελείωσε με την επέμβαση των παρευρισκομένων, και όλα συνεχίστηκαν κανονικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: