8.7.15

Παράξενες εμμονές...


Από το κούρεμα καταθέσεων στo παράλληλο νόμισμα (IOU).
Άρθρο - διάψευση, του Δημήτρη Μάρδα...
Οι Financial Times δυο ημέρες πριν το δημοψήφισμα,  με δημοσίευμα τους έκαναν λόγο για έλευση κουρέματος καταθέσεων στην Ελλάδα κατά 30% για ποσά άνω των 8 χιλιάδων ευρώ. Η κα Λ. Κατσέλη ως...
Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, διέψευσε κατηγορηματικά αυτήν την είδηση.


Στις 4 Ιουλίου 2015 ο Andrea Enria πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, το θεσμικό όργανο, της ΕΕ, που συμβάλλει στην συνεργασία  ανάμεσα στις τραπεζικές εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές της Ένωσης, με ανακοίνωση του δήλωνε άγνοια για σχέδιο κουρέματος σε καταθέσεις ελληνικών τραπεζών, διαψεύδοντας έτσι και αυτός τους Financial Times. Από την άλλη τόνιζε ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία (Οδηγία 2014/49) προστατεύει τις καταθέσεις κάτω των 100 χιλιάδων ευρώ. Τέλος, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανέφεραν στους Financial Times ότι δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση.

Παρά την ομοβροντία διαψεύσεων, δηλώσεων αρμοδίων κ.ά, η ερώτηση εξακολουθεί να  τίθεται εκ μέρους ενός συνόλου δημοσιογράφων σε υπουργούς και βουλευτές χωρίς λόγο. Και ενώ οι απαντήσεις, που είναι απόλυτα συμβατές με τα ανωτέρω, επισημαίνοντας, ανάμεσα στα άλλα, ότι ουδέποτε κάτι τέτοιο συζητήθηκε στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, κάποια συμπεράσματα που συνάγονται από τα έως τώρα λεγόμενα, είναι εντελώς διαφορετικά. Έτσι, αυθαίρετα ορισμένα ΜΜΕ μεταφράζουν τα προαναφερθέντα, σε συγκεκριμένο χρόνο, υπό μορφή τίτλων ειδήσεων, με τις εξής λέξεις: «Δεν αποκλείεται το κούρεμα(!!!)».

Καθώς το θέμα αυτό θεωρείται λήξαν, μια νέα «είδηση» έρχεται στο φώς που αναφέρει τα ακόλουθα: «Στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους γίνονται προετοιμασίες έκδοσης IOU (I Οwe Υou» IOU, «Σου χρωστάω») για πληρωμή Δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων» (Καθημερινή της 8 Ιουλίου). Όλα αυτά τα δημοσιεύματα υπονοούν βέβαια ότι υπάρχει μια προεργασία εδώ και καιρό, κάτι φυσικά που διαψεύδεται. Από την άλλη, όλη η στρατιά των ειδήσεων μπορεί να ενταχθεί στο σύνολο των ενεργειών που στρέφονται κατά της χώρας μέσα από τη σύγχυση που προκαλούν.

Προς τι λοιπόν αυτή η εμμονή που οδηγεί σε κάποιους χρόνους μόνο, σε ανορθόδοξες ερμηνείες δηλώσεων περί κουρέματος καταθέσεων ή σε «ειδήσεις» περί διεργασιών για IOU, μέτρα λοιπόν που παρουσιάζονται ότι βρίσκονται σε μια διαδικασία επεξεργασίας στις ημέρες μας; Και όλα αυτά έρχονται στη δημοσιότητα στους πιο ακατάλληλους χρόνους!

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: