25.7.15

Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Νταβούτογλου...


Προανήγγειλε την συνέχιση των επιχειρήσεων σε Συρια και  Ιράκ...
 Η κυβέρνηση της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη της έπληξαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας επτά στόχους των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στα ορμητήριά τους στο βόρειο Ιράκ. Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Νταβούτογλου.
Η...
επίθεση άρχισε εχθές το βράδυ στις 22:50 στις περιοχές Ράτ, Μετίνα, Γκάρε, Χαφτανίν και Χαβασίν, του βόρειου Ιράκ, όπου υπάρχουν στρατόπεδα Κούρδων ανταρτών. Κατά τη διάρκεια των πρώτων επιθέσεων η τουρκική κυβέρνηση δεν είχε επιβεβαιώσει πως ήταν τα δικά της μαχητικά που έπλητταν τους Κούρδους αντάρτες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των υπηρεσιών του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, «πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις εναντίον στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ στη Συρία και της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ», με τα μαχητικά αεροσκάφη των Τούρκων να έχουν ως κύριους στόχους στρατόπεδα, καταφύγια, αποθήκες, σπηλιές και εγκαταστάσεις γεμάτες με πυρομαχικά.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, προανήγγειλε την συνέχιση των επιχειρήσεων για όσο διάστημα η Τουρκία αντιμετωπίζει απειλή, με το PKK να απαντάει πως «η εκεχειρία δεν έχει πλέον νόημα έπειτα από αυτές τις σφοδρές αεροπορικές επιδρομές από τον κατοχικό τουρκικό στρατό».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία πλήττει τους Κούρδους στο βόρειο Ιράκ, μετά από την παύση των εχθροπραξιών το 2013.

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: