3.7.15

«Κατεδάφιση συντάξεων»...


Το «Nαι» σημαίνει νέα κατεδάφιση των συντάξεων και περαιτέρω μείωση έως και 40% των εισοδημάτων των χαμηλοσυνταξιούχων, σύμφωνα με τον αν. υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλη, ο οποίος με δηλώσεις του στοχεύει στον...
απεγκλωβισμό των συνταξιούχων από τον κλοιό της τηλεοπτικής τρομοκρατίας υπέρ του «ναι».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι προτάσεις των θεσμών καταργούν κάθε αλληλέγγυα και αναδιανεμητική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και οδηγούν στον κοινωνικό Καιάδα όλους τους συνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ (300.000 άτομα) και των κατώτερων ορίων του ΙΚΑ (501.000 άτομα), μέσω της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ ώς το 2018, της κατάργησης του προνοιακού μέρους των κατώτατων συντάξεων για όλους τους συνταξιούχους που είναι κάτω των 67 ετών και του παγώματος των κατώτερων συντάξεων έως το 2021.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτοί οι συνταξιούχοι ήδη αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει καμία περαιτέρω μείωση των συντάξεών τους.

Αν ισχύσουν αυτά τα μέτρα που θα έχουμε νέες μειώσεις κυρίως στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, που θα φτάσουν έως και το 40% των εισοδημάτων τους, και ουσιαστικά την πλήρη φτωχοποίησή τους με εκτίναξη του αριθμού των συνταξιούχων, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, στο 64% και όσων διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης στέρησης υλικών αγαθών στο 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: