16.7.15

Μπακογιάννη: Δεν θα καταθέσουμε πρόταση μομφής...

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

... κατά της κυβέρνησης...
Η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, τόνισε το πρωί η  Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Διευκρίνισε, πως, η ΝΔ σκοπεύει να αφήσει τον Αλέξη Τσίπρα να...
κυβερνήσει, το οποίο – όπως είπε – κέρδισε από το λαό. Αναγνώρισε ακόμη στον πρωθυπουργό ότι μετά τα λάθη που έκανε πλέον έχει «διαβεί το Ρουβίκωνα».

Ωστόσο, η βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως μετά τις διαρροές από τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφηκαν στην κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα, χρειάζεται να γίνει «ευρύτατος ανασχηματισμός» και να φύγει από την προεδρία της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών πως με «πολιτικό δόλο» προσπάθησε να τορπιλίσει τη διαπραγμάτευση και να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρωζώνης.

«Δούλεψε από την πρώτη στιγμή για να μην πετύχει η διαπραγμάτευση, είχε πολιτικό σχέδιο, ανήκε στο λόμπι της δραχμής», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας μάλιστα πως – σε αντίθεση με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Βαρουφάκης είχε πλήρη επίγνωση του τι έκανε και «δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως ο κ. Βαρουφάκης «ήξερε πως το τίμημα» της στρατηγική που ακολούθησε στη διαπραγμάτευση «θα το υποφέρει ο ελληνικός λαός», με τη χώρα να έφτασε να πληρώσει «ένα τίμημα που δεν της άξιζε».


Τέλος, όσον αφορά τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΝΔ, η κ. Μπακογιάννη είπε πως η ίδια δεν προτίθεται να θέσει κάποιο θέμα ηγεσίας όσο διανύουμε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: