17.7.15

Ανασχηματισμός, Ζωή και ΣΥΡΙΖΑ στο... μενού της αντιπολίτευσης...

Πίεση προς τον πρωθυπουργό φαίνεται πως ετοιμάζονται να ασκήσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο απόγειο της...
ψηφοφορίας που βρήκε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τραυματισμένο από τα αρκετά «όχι» βουλευτών και υπουργών του.

Στάση αναμονής από τη ΝΔ

Στο στρατόπεδο της Συγγρού τηρούν στάση αναμονής, ενώ, ο πρόεδρος του κόμματος προτίμησε σήμερα να συναντηθεί με βουλευτές από αγροτικές περιοχές για να συζητήσει τις αλλαγές που έρχονται για τους αγρότες σε ΦΠΑ και φορολογία. 

Παράλληλα, στη ΝΔ τονίζουν ότι αποτελεί προτεραιότητα και το θέμα του ανοίγματος των τραπεζών, καθώς σημειώνουν ότι είναι εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Άλλωστε, το βράδυ της Τετάρτης μετά την ψηφοφορία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε δηλώσει ότι δεν βλέπει εκλογές σύντομα, ενώ, επισήμανε ότι η ΝΔ δεν θα κάνει στην παρούσα φάση πρόταση μομφής. 

Σημείωσε, ωστόσο, ότι αναφορικά με την δεδηλωμένη αυτά είναι θέματα του πρωθυπουργού.

«Να βάλει τέλος στον παραλογισμό»

Το Ποτάμι, σε ανακοίνωσή του καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να «βάλει τέλος στον παραλογισμό» επισημαίνοντας ότι «ο μισός ΣΥΡΙΖΑ  είναι κυβέρνηση κι ο άλλος μισός αντιπολίτευση».

Άλλωστε, προσθέτει, ο κίνδυνος εξόδου από την ευρωζώνη δεν έχει περάσει και το σχέδιο Σόιμπλε δυστυχώς παραμένει στο τραπέζι και πρέπει να το αποτρέψουμε και τονίζει ότι η συμφωνία με τους εταίρους εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από τη Βουλή, αλλά δεν ψηφίστηκε από 39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι λένε το πρωτοφανές, ότι στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά καταψηφίζουν την πολιτική της.

«Για πρώτη φορά ίσως στα παγκόσμια χρονικά, εμφανίζονται υπουργοί που λένε «θα κρατήσουμε τις καρέκλες μας, αλλά θα καταψηφίζουμε τις προτάσεις του πρωθυπουργού. Η θρασύτατη και ανήθικη αυτή στάση δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία», υπογραμμίζει το Ποτάμι και συμπληρώνει ότι δεν μπορεί ο μισός ΣΥΡΙΖΑ να είναι στην κυβέρνηση και ο άλλος μισός στην αντιπολίτευση.«Δεν το αποδεχόμαστε εμείς που πρωταγωνιστούμε στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας»,αναφέρει.

Γεννηματά: Ανασχηματισμός, ευθύνη, υλοποίηση

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό και να «συγκροτήσει μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα εφαρμόζουν με συνέπεια τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα».

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η χθεσινή ψηφοφορία έβγαλε ευρεία πλειοψηφία, ωστόσο, κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «να σταματήσουν το θέατρο σκιών, την διπλή γλώσσα, την απραξία και την αδιέξοδη και επικίνδυνη εκλογολογία. Οφείλουν να αποδεχθούν την ιστορική και πολιτική ευθύνη τους».

«Τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει και δεν μπορεί να μετατραπούν σε εθνικά, θεσμικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα» σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «Διαφορετικά η χώρα μας αυτόματα θα βρεθεί σε νέα οδυνηρά αδιέξοδα, θα βρεθεί πάλι στο «Καναβάτσο» με την απειλή, ενός νέου Grexit. Υπάρχουν στην Ευρώπη οι ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και τα εθνικο -λαϊκιστικά κόμματα, που καραδοκούν να αρπάξουν μια δεύτερη ευκαιρία».

Παράλληλα, η κα Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου δηλώνοντας ότι «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να βρει λύσεις που αποκαθιστούν την εύρυθμη λειτουργία της Βουλής, ώστε να μη δημιουργούνται άγονες συγκρούσεις και τεχνητά διαδικαστικά εμπόδια, στην άσκηση του νομοθετικού έργου».

Τέλος, επισημαίνει ότι «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να σεβαστεί τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα δημιουργούν την αναγκαία πλειοψηφία στην Βουλή για την θετική πορεία της Ελλάδας, να έρθουν νομοσχέδια που διχάζουν, αποτελούν αντι-μεταρρύθμιση και επαναφέρουν το πελατειακό κράτος»...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: