25.7.15

Σταθάκης: Έχουμε τρεις εβδομάδες...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ...και είμαι αισιόδοξος ότι αρκούν.
Tι λέει για τα περί εμπλοκής  στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων...
Τα περί εμπλοκής στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων σχολίασε στους "Financial Times" ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι πρόκειται για μια προσωρινή καθυστέρηση και ...πως οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι το Σαββατοκύριακο, ή την Δευτέρα.

Ο κ. Σταθάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ολοκληρωθεί στα μέσα Αυγούστου, όταν και η Ελλάδα πρέπει να λάβει χρηματοδότηση για να πληρώσει λήξη ομολόγου 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές έχουν ήδη βρει κοινό έδαφος σε πολλά από τα βασικά ζητήματα, όπως τους δημοσιονομικούς στόχους, την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, την απελευθέρωση των αγορών προϊόντων και εμπορευμάτων, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Έχουμε τρεις εβδομάδες και είμαι αισιόδοξος ότι αρκούν για την υπάρχουσα ατζέντα» δήλωσε στους Financial Times ο κ. Σταθάκης. «Συμφωνούμε σε κάποιους τομείς. Σε άλλους, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και πρέπει να καλυφθεί κάποια απόσταση. Αλλά η τελευταία Ευρωπαϊκή Σύνοδος προσέφερε ένα πλαίσιο που δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί και για αυτό πιστεύω ότι τρεις εβδομάδες θα είναι αρκετές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: