23.7.15

Ο Παπαγεωργόπουλος ζητά να αποφυλακιστεί...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ...ως ανάπηρος...
Το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου θα εξετάσει, τις επόμενες μέρες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης μετά την...
σχετική αίτηση του πρώην δημάρχου, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ζητεί να αποφυλακιστεί, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όπως προβλέπεται στο νέο νόμο Παρασκευόπουλου για τους ανάπηρους κρατούμενους.

Μέσα απ' τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται ο πρώην δήμαρχος, υπέβαλε αίτηση για υφ' όρον απόλυση, λόγω αναπηρίας. Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξάνδρα Ανδρέου πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και, έως το τέλος του μήνα, το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει, εξετάζοντας τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της αποφυλάκισης σύμφωνα με το voria.gr.

Τον περασμένο Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, αντίστοιχα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Θεσσαλονίκης απέρριψε τις δύο αιτήσεις αναστολής της ποινής που υπέβαλε ο Β. Παπαγεωργόπουλος, λόγω του αιτήματος αναίρεσης προς τον Άρειο Πάγο. Επικαλέστηκε θέματα υγείας καθώς έχει υποβληθεί σε εγχειρήσεις αγγειοπλαστικής για την αντιμετώπιση στεφανιαίας νόσου ενώ η νέα αίτηση, για την υφ' όρον απόλυση, συνοδεύεται κι από πιστοποίηση αναπηρίας άνω του 67%, του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ενώ η πιστοποίηση της αναπηρίας πλέον δεν γίνεται από τον ιατρό των φυλακών, αλλά από το ιατρό του ΚΕΠΑ.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', που ψηφίστηκε στην Βουλή, στις αρχές του έτους.

Το ερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται η απόφαση του Aρείου Πάγου επί του αιτήματος αναίρεσης που υπέβαλλε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, μετά την δευτεροβάθμια καταδίκη του, με 12ετή κάθειρξη για συνέργεια στη υπεξαίρεση, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Επίσης, έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της παγίας προκαταβολής για την οποία είναι κατηγορούμενος ο πρώην δήμαρχος μαζί μ' άλλα στελέχη και υπαλλήλους του δήμου Θεσσαλονίκης...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: