16.7.15

Σαρωτικός ανασχηματισμός εντός της ημέρας...

ΤΣΙΠΡΑΣ...μετά το σχίσμα στο ΣΥΡΙΖΑ...
Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχωράει μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για το...
τρίτο μνημόνιο όπου υπήρξε ένα βαθύ σχίσμα στον ΣΥΡΙΖΑ που πλέον οδεύει στην επόμενη μέρα μέσα σε μια περίεργη συγκατοίκηση εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός είναι πλέον αναγκασμένος να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες μετά τις 39 απώλειες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.

«Εκείνο που προέχει είναι η υπογραφή της συμφωνίας» διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμέσως μετά θα προσφύγει σε κάλπες. Για την ώρα ο χρόνος προσφυγής στις κάλπες τοποθετείτε το Φθινόπωρο, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ μένουν να γίνουν πολλά, καθώς και η πλειοψηφία των μελών της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε κατά της συμφωνίας που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.

Για την ώρα η ΝΔ δεν πρόκειται να κάνει πρόταση μομφής, αφού από τη μία αν πέσει η κυβέρνηση θα υπάρξει ζήτημα με τους δανειστές, ενώ από την άλλη φάση η ΝΔ είναι ακόμη σε φάση αναζήτησης αρχηγού.

Όπως και να έχει ο Αλέξης Τσίπρας από εδώ και πέρα θα έχει μπροστά του τόσο την υπογραφή της συμφωνίας και την εφαρμογή του μνημονίου, όσο και 39 βουλευτές που θα καταψηφίζουν τα επόμενα νομοσχέδια και προετοιμαζόμενοι για κάθοδο στις εκλογές.

Ακόμη πάντως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα μπορέσουν να γίνουν ένα κόμμα οι Αριστερή Πλατφόρμα, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάννης Βαρουφάκης.

Εκτός κυβέρνησης θα μείνουν οι τρεις υπουργοί που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος, ενώ πληροφορίες επιμένουν πως στο κυβερνητικό σχήμα θα συμμετέχουν και πρόσωπα εκτός των κομματικών ορίων του ΣΥΡΙΖΑ.Χθες παραιτήθηκε η κ. Νάντια Βαλαβάνη. Ο κ. Λαφαζάνης, πάντως, δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον το ζητήσει ο πρωθυπουργός, θα παραιτηθεί.

Δεν αποκλείεται ωστόσο ο πρωθυπουργός μέσα στο σαρωτικό ανασχηματισμό να βάλει πρόσωπα που τον στήριξαν στη συμφωνία προκειμένου να οδεύσει προς τις κάλπες.

Νωρίς το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης προέβη στην εξής δήλωση: «Σήμερα η Βουλή έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη συμφωνία, ψηφίζοντας τα δύσκολα μέτρα. Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας, όμως, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας. Βασική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: