8.7.15

Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Έχουν ευθύνες...

 Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο: Έχουν ευθύνες όσοι θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ
... όσοι θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ...
Απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών,  χωρίς πρακτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος...
καλεί τον πρωθυπουργό το απόγευμα να προσέλθει στην Βουλή για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για όσα συνέβησαν χθες στις Βρυξέλλες και τον έκαναν – όπως δηκτικά είπε – να είναι χαρούμενος.



Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έκανε γνωστό ότι χθες την νύχτα συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε όπως είπε για τις ευθύνες όλων όσοι θα τολμήσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ.

Μιλώντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα έχει φθάσει στα όρια της ανοχής. Ξόδεψε το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης – είπε – και του επιτέθηκε για την ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο με την οποία υποστήριξε ότι δυσφήμισε την χώρα.

«Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κατηγορεί εμάς όταν τους τελευταίους πέντε μήνες μπούκαραν στο κράτος οι δικοί του; Μια ημέρα πριν το δημοψήφισμα διόριζαν στην ΕΥΔΑΠ κομματικά τους στελέχη» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για εγκλήματα σε βάρος του ελληνισμού τα οποία όπως είπε δεν παραγράφονται , δεν παραβλέπονται και δεν συγχωρούνται υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι η κλεψύδρα της υπομονής έχει τελειώσει.

Σε άλλο σημείο σχολίασε την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στην Σύνοδο Κορυφής διερωτώμενος από πού αντλούσε την χαρά. Επισημαίνοντας το ανακοινωθέν του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, τόνισε ότι δεν του δόθηκε καμία εντολή για ρήξη  «και δεν θα του επιτρέψουμε να κάνει καμία κίνηση προς την έξοδο από το ευρώ» είπε συνεχίζοντας : «να μην το σκεφτεί. Να το βγάλει από το μυαλό του».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρότρυνε την κυβέρνηση να φέρει άμεσα συμφωνία με γνώμονα το συμφέρον της χώρας που είναι η παραμονή στην ευρωζώνη. «Να μην σκέφτεται το κούγκι. Να μην μας πάει στο διχασμό» είπε και πρόσθεσε «αν βγούμε από το ευρώ, δεν έχει επιστροφή. Αυτό ήταν το μήνυμα από την Σύνοδο που προγραμματίστηκε για την επόμενη Κυριακή και αυτό μόνον ο  “χαρούμενος”  δεν το κατάλαβε» είπε.

Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ άνοιξε με ομιλία του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος επίσης σε έντονο τόνο υπογράμμισε ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία συμμαχία ακραίων να βγάλει την χώρα από το ευρώ.

Τόνισε, ότι στην παρούσα φάση το μεγάλο ζητούμενο είναι η σωτηρία της χώρας επισημαίνοντας πως η ζημία που έχει γίνει στην χώρα από τα λάθη της σημερνής κυβέρνησης θα αποδειχθεί ασύγκριτα μεγαλύτερη από την καταστροφή ενός grexit.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: