2.7.15

Χατζηδάκης: Κινδυνεύουμε να γίνουμε η Αλβανία του Νότου...

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ"Δεν αμφιβάλλω καθόλου για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, ούτε και για τον πατριωτισμό τους. Είμαι όμως σίγουρος πια, ότι...
έχουν μια αβάσταχτη ελαφρότητα, η οποία μπορεί να στοιχίσει πάρα πολύ στην πατρίδα", σημείωσε την Πέμπτη, σε δηλώσεις του στον Βήμα FM ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

"Δεν αντιλέγω, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα κι ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές, σε καμία περίπτωση, όμως έτσι όπως οδηγήθηκαν τα πράγματα κι έτσι όπως χειρίστηκε η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τις προθέσεις της, τη διαπραγμάτευση, στο τέλος έχουμε φτάσει να διαλέξουμε ανάμεσα, στο να κόψουμε το χέρι μας ή το κεφάλι μας. Δεν είναι δυνατόν, μπροστά σε αυτή την κατάσταση, να αποφασίσουμε να γίνουμε η Αλβανία του Νότου. Τώρα κινδυνεύουμε να γίνουμε η Αλβανία του Νότου", τόνισε.


Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, "χωρίς συμφωνία, οι τράπεζες δεν πρόκειται να ξανά ανοίξουν. Κάποια στιγμή πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε , δεν θα ανοίξουν χωρίς συμφωνία, διότι δεν έχουν ρευστό. Όπως επίσης, υπάρχει σοβαρό θέμα με την ΕΚΤ, εάν δεν καταλήξουμε σε μια συμφωνία βιώσιμη με την απέναντι πλευρά. Θα υπάρξει θέμα με το ΄΄κούρεμα΄΄ των καταθέσεων, λόγω του ότι οι τράπεζες στηρίζονται στον ELA.

Είναι επείγον η κυβέρνηση να προσγειωθεί στην πραγματικότητα. Να ακυρώσει το δημοψήφισμα έτσι κι αλλιώς, διότι μόνο με την προκήρυξή του, το δημοψήφισμα αυτό, ξεκίνησε να παραγάγει αρνητικά αποτελέσματα".

Ο βουλευτής της ΝΔ απηύθυνε παράκληση προς τον πρωθυπουργό, τα στελέχη των κυβερνώντων κομμάτων, "να το ξανά σκεφτούν ακόμα μια φορά. Δεν μπορούμε να παίξουμε την Ελλάδα στα ζάρια. Να ακυρώσουν το δημοψήφισμα και να πάμε όλοι μαζί να συνεννοηθούμε, να πάρουμε όλοι μαζί το κόστος και το βάρος, μιας εθνικής διαπραγμάτευσης. Δεν είναι αστεία πράγματα"...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: