7.7.15

Φέρε τη συμφωνία που υποσχέθηκες...

Το μήνυμα του άτυπου πολιτικού συνεδρίου της ΝΔ…

Να φέρει άμεσα τη συμφωνία που υποσχέθηκε καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο με...
διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση και εγρήγορση. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ο πρωθυπουργός πρέπει να φέρει συμφωνία, καθώς «δεν έχει εντολή για ρήξη, αλλά για εξεύρεση βιώσιμης συμφωνίας, σύμφωνα και με το κοινό ανακοινωθέν του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Επισημαίνεται ότι παρήλθε το 48ωρο, το οποίο υφίσταται όχι γιατί τίθεται από την αντιπολίτευση, αλλά γιατί «το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός», ο οποίος, όπως αναφέρεται, «έχει την κύρια ευθύνη να φέρει γρήγορα τη συμφωνία».

Ακόμη τα στελέχη της ΝΔ σημειώνουν ότι «πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες σύντομα να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών και των συνταξιούχων και να διασφαλιστούν οι καταθέσεις, όπως οι ίδιοι έχουν υποσχεθεί ότι θα κάνουν».

Αύριο Κ.Ο. για «νομιμοποίηση» του νέου Προέδρου

Το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας ασχολήθηκε και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος και τη διαδικασία μεταβίβασης της αρχηγίας από τον Αντώνη Σαμαρά στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Αποφασίστηκε κατ΄ αρχήν ο ορισμός συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για το μεσημέρι της Τετάρτης, προκειμένου να νομιμοποιηθεί η η προεδρία του κ. Μεϊμαράκη από τους βουλευτές του κόμματος.

Και, κατά δεύτερον, έγινε ειδική μνεία στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, με την οποία το Πολιτικό Συμβούλιο «αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του Αντώνη Σαμαρά στην πατρίδα και στην παράταξη και εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: