5.7.15

Οι πολίτες αποφασίζουν...




Το λόγο έχουν πλέον οι πολίτες οι οποίοι προσέρχονται στα 4.800 εκλογικά κέντρα της χωράς, προκειμένου να εγκρίνουν, ή να απορρίψουν, το ερώτημα που έχει θέσει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα. 

Στο...
υπουργείο Εσωτερικών αργά χθες το βράδυ έγιναν οι τελευταίες δοκιμές στην αποστολή των αποτελεσμάτων, ενώ ήδη έχει αρχίσει ο πρώτος κύκλος τηλεφωνημάτων, προκειμένου να ενημερωθούν αν η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. 


Για πρώτη φορά δεν θα υπάρξει exit poll από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά εκτιμήσεις εκλογικού αποτελέσματος. Το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα από την «Singular Logic» αναμένεται να ανακοινωθεί στις 21:00 το βράδυ, αν και όπως τονίζεται από το επιτελείο της εταιρείας, η πρόβλεψη θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη στην περίπτωση που η διαφορά μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι» είναι μικρή.


Στο Μαξίμου και τα κομματικά επιτελεία επικρατεί πυρετός συσκέψεων, ενώ βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τους αντιπροσώπους τους σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι τους μεταφέρουν το κλίμα που επικρατεί αλλά και πληροφορίες για την πορεία της διαδικασίας. Συναγερμός επικρατεί και στο υπουργείο Οικονομικών, όπου αναμένεται να έχουμε συναντήσεις που θα αφορούν την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος. 


«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους». 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: