29.7.15

«Ηχηρές» παραιτήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου...

ΣΥΡΙΖΑΜε σκληρές εκφράσεις κατά της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου 5 μέλη της (σε σύνολο 35). 
Όπως τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα μέλη της επιτροπής που προέρχονται από...
την ΚΟΕ, «ο ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνεται και μεταλλάσσεται σε μνημονιακό κόμμα που δικαιολογεί ή στηρίζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πραξικοπήματα και αντισυνταγματικές ενέργειες. Όλα πλέον αποφασίζονται από μια μικρή στενή κυβερνητική ομάδα που δρα υπεράνω οργάνων και συλλογικών διαδικασιών και δεν λογοδοτεί πουθενά».

Στη Νομαρχιακή του Ηρακλείου επικρατεί διχαστικό κλίμα, ειδικά μετά την απόφαση του Οργάνου για την πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές, απόφαση που ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με το 71% που πήρε το ΟΧΙ στον Νομό στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Τα παραιτηθέντα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου ρίχνουν τα βέλη τους και προς τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η συνολική μνημονιακή διάβρωση δεν τον άφησε ανέγγιχτο.

Συγκεκριμένα, οι Εύα Ανδρονικίδη, Πόπη Βαρδάκη, Δημήτρης Γουρνιανάκης, Κλειώ Δερμιτζάκη και Μιχαέλα Ρεμεδιάκη τονίζουν πως «Η υποστήριξη του δόγματος ΤΙΝΑ (There Is No Alternative, Δεν Υπάρχει Εναλλακτική), ο κυβερνητισμός πάση θυσία και παντός καιρού («γιατί η κυβέρνηση είναι της Αριστεράς, κι αν είναι της Αριστεράς όλα δικαιολογούνται, ακόμα και όταν είναι ακραία νεοφιλελεύθερη»), η δημιουργία ενός μηχανισμού προσωπικών επιδιώξεων, αυτοπροβολής και μικροηγεμονισμών, το «χτύπημα» απέναντι σε όποιον έχει αντίθετη άποψη καθώς και ο αδιαφανής τρόπος στελέχωσης του κρατικού μηχανισμού είναι αντιλήψεις και πρακτικές που κυριάρχησαν στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και θυμίζουν περισσότερο ένα αστικού τύπου κόμμα παρά ένα ενδιαφέρον εγχείρημα της ριζοσπαστικής αριστεράς».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: