20.7.15

Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι...

Σκουρλέτης: Καλωσορίζω τον Κατρούγκαλο και τον Χαϊκάλη στο υπουργείο Εργασίας...
Σε έναν απολογισμό των έξι μηνών του στο υπουργείο Εργασίας προχώρησε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος παραδίδει σήμερα στον Γιώργο Κατρούγκαλο. 
Ο Σκουρλέτης έκανε λόγο για...
έξι μήνες που πήγαν στην άκρη τη σκιά των προηγούμενων έξι χρόνων, τονίζοντας παράλληλα πως η πρόκληση είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για να απαλλαγούμε με τη μέγγενη των μνημονίων και των καταστροφικών πολιτικών.

«Μέσα στους έξι μήνες από τη θέση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας δόθηκε η δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τα αποτέλεσμα μια 5χρονης βάρβαρης πολιτικής», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, για να συμπληρώσει: «Καθημερινά συναντηθήκαμε με ανθρώπους σε επίσχεση, απλήρωτους επί μήνες, σε απελπισία, ζήσαμε τις αγωνίες τους και προσπαθήσαμε να συμπαρασταθούμε και να κάνουμε μικρά βήματα που κάποια είχαν και αποτελέσματα».

«Το υπουργείο Εργασίας έκανε αυτό που έπρεπε, να στέκεται αρωγός στους εργαζόμενους», τόνισε.

Όπως σημείωσε, «κατά αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, της δύσκολης διαπραγμάτευσης, βάλαμε μπρος συγκεκριμένα πράγματα: ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης ήταν νομοσχέδιο αυτού του υπουργείου, ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση». Έκανε επίσης αναφορά σε κινήσεις του υπουργείου σχετικά με τους εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης, της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», και τους εργαζόμενους του "Πεντελικόν".

«Προχωρήσαμε στην αναδιοργάνωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Παρά τις μικρές δυνατότητες, ξαναβρήκε τον βηματισμό του», ανέφερε επίσης και πρόσθεσε πως «για την κυβέρνησή μας η προσπάθεια να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων ήταν προτεραιότητα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για αποτελέσματα στον τομέα της αδήλωτης εργασίας.

"Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι", είπε και καλωσόρισε στο υπουργείο Εργασίας τους Κατρούγκαλο και Χαϊκάλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: