16.7.15

Το «ναι» το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές...

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον...
Αλέξη Τσίπρα ότι έλεγε «παραμύθια» και υπογραμμίζοντας ότι το «ναι» του κόμματός του είναι χωρίς συναλλαγές, γιατί η ΝΔ δεν ζητάει «ανταλλάγματα».

«Κύριε πρωθυπουργέ και να θέλουμε να αγιάσουμε δεν μας αφήνετε», δήλωσε με τόνο ειρωνείας, απαντώντας στον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ασκώντας κριτική στο περιεχόμενο της ομιλίας του είπε δε ότι «τέτοιες ώρες ευθύνης, δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά» και διερωτήθηκε τι πραγματικά ζητάει ο κ. Τσίπρας από τη Νέα Δημοκρατία.

«Θελήσατε να μιλήσετε έτσι, για να συσπειρώσετε την Κοινοβουλευτική σας Ομάδα. Τι ζητάτε από μας; Σας παρείχαμε εξουσιοδότηση την προηγούμενη εβδομάδα και σας την παρείχαμε απλόχερα. Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Σε τέτοιες ώρες ευθύνης δεν περίμενα να έχετε τέτοια συμπεριφορά. Μου λέγατε παραμύθια ότι δεν θα μιλήσετε σήμερα και να μην μιλήσω κι εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ξέραμε τι σημαίνει διαπραγμάτευση, εσείς κοροϊδεύατε και γελούσατε», ανέφερε στη συνέχεια και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι ήξερε πως αν τελειώσει το πρόγραμμα, θα κλείσουν οι τράπεζες.

«Πάλι καλά που δεν μας είπατε ότι θα κάνετε θα είναι και ψήφος εμπιστοσύνης», είπε ακόμη ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση δεν ήταν με τους εδώ ήταν με τους έξω».

«Και θέλετε να σας πούμε, έρχεστε εδώ και μας λέτε ότι σας φέρθηκαν άσχημα οι Ευρωπαίοι;
Είχατε πολύ ευνοϊκότερη συμπεριφορά από τους εταίρους το πρώτο τρίμηνο από ότι είχαμε εμείς το 2014 εν συγκρίσει με εμάς», τόνισε.

«Το ξέρατε ότι, ότι τελείωσε το πρόγραμμα, ότι η ΕΚΤ δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει. Το ξέρατε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες», πρόσθεσε στη συνέχεια, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι υφάρπαξε την ψήφο του λαού με ψεύτικες υποσχέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, η ΝΔ σας δίνει στην κυβέρνηση την στήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, αλλά δεν δίνει «λευκή επιταγή»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: