10.7.15

Απλά τους λέγαμε τι να μη βάλουν στην πρόταση...

Οι Γάλλοι σύμβουλοι αποκαλύπτουν...

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι τεχνοκράτες από τη τη γαλλική κυβέρνηση, με εντολή του Γάλλου προέδρου, βοήθησαν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και...
το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στη συγγραφή και την κατάρτιση της νέας ελληνικής πρότασης που υποβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Φρανσουά Ολάντ ξεκαθάρισε στις 7 Ιουλίου ότι θα έκανε τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και την απόφασή του αυτή αποφάσισε να την κάνει πράξη, δίνοντας αρχικά πολύτιμη βοήθεια στην Ελλάδα, μέσα από τους συμβούλους του.

Όμως, τι έκαναν στη πραγματικότητα αυτοί οι τεχνοκράτες και πώς βοήθησαν την ελληνική κυβέρνηση;

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» οι άνθρωποι αυτοί δεν έγραψαν τις ελληνικές προτάσεις, αλλά απλά συμβούλευαν τους Έλληνες, όσον αφορά στο τι να μη βάλουν στο νέο σχέδιο που θα έστελναν στους θεσμούς προκειμένου να μην «κοπεί».

Σύμφωνα με τη «Le Monde», οι Γάλλοι τεχνοκράτες συνεργάστηκαν πολύ στενά και με διακριτικότητα με τους Έλληνες διαπραγματευτές, υπό την αυστηρή επιτήρηση του Ελιζέ.

«Γάλλοι αξιωματούχοι βρίσκονται στη διάθεση των ελληνικών αρχών για να δώσουν μια χείρα βοηθείας στην Ελλάδα, στην κρίση αυτή που περνά», επιβεβαίωσε ένας σύμβουλος υπουργού της κυβέρνησης Ολάντ, μιλώντας στη «Le Monde».

Όμως, όπως τόνισε, οι Έλληνες είναι εκείνοι οι οποίοι συνέταξαν τις προτάσεις και οι Γάλλοι πρόσφεραν απλά τις συμβουλές τους. Μάλιστα, ο αξιωματούχος είπε ότι οι Γάλλοι τεχνοκράτες συμβούλευαν τους Έλληνες στο τι να μην γράψουν, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους από τους θεσμούς.

«Η ιδέα δεν ήταν να υπαγορεύσουμε στους Έλληνες τι να γράψουν, αλλά να τους δώσουμε συμβουλές για να κάνουν προτάσεις για μεταρρύθμισεις που θα ήταν αποδεκτές από το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», είπε χαρακτηριστικά.

«Στόχος ήταν το σχέδιο να μην απορριφθεί, όπως αυτό που παρουσίασε πριν από λίγο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: