19.7.15

Αυτή είναι η νέα τρόικα...

Καταφτάνουν από Δευτέρα τα τεχνικά κλιμάκια των ελεγκτών για μια πρώτη επισκόπηση της κατάστασης, ενώ σε λίγες ημέρες θα έρθουν και τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Τα...
νέα στελέχη της τρόικας στην Αθήνα είναι οι: ο Ινδός Rishi Goyal, ο Ιρλανδός Declan Costello και ο Γερμανός Rasmus Ruffer.

Εκτός από τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ και τον Ιρλανδό Ντέκλαν Κοστέλο το πραγματικά νέο πρόσωπο είναι ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ, ως διάδοχος του επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ Κλάους Μαζούχ.

Ο Ρίσι Γκογιάλ που, ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ, έχει παίξει ρόλο στην ελληνική διαπραγμάτευση, φέρεται να έβαζε μάλλον εμπόδια για να κλείσει το Μνημόνιο ΙΙ.
Ο Ράσμους Ρέφερ ανέλαβε καθήκοντα από τον Μάρτιο φέτος και κουβαλάει ήδη τη φήμη του «σκληρού» από την τριετή θητεία του στο σχέδιο διάσωσης της Πορτογαλίας.

Ο Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο είναι ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Μοσκοβισί που αντικατέστησε πέρυσι τον Μάιο τον Ματίας Μορς, ο οποίος αναβαθμίστηκε στην Κομισιόν. Ο Κοστέλο έχει γνώση των ελληνικών πραγμάτων, καθώς συμμετείχε στην πρώτη αποστολή της Ε.Ε. τον Απρίλιο του 2010, οπότε είχε έρθει στην Ελλάδα για να συντάξει το πρώτο μνημόνιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: