15.7.15

Χρυσοβελώνη: Ψηφίζουμε τα μέτρα ...

ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ...αλλά όχι την απόφαση της Συνόδου...
Ο πρωθυπουργός ήταν «πολύ ειλικρινής» στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ. σχολίασε η εκπρόσωπος των "Ανεξάρτητων Ελλήνων", Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Ο κ. Τσίπρας «δεν προσπάθησε να...
ωραιοποιήσει τα πράγματα», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι κλήθηκε να αποφασίσει ανάμεσα σε δυο δύσκολα ενδεχόμενα και «αποφάσισε να πάρει αυτά τα μέτρα και να προσπαθήσει η χώρα να ανακτήσει τον βηματισμό της».

Η κυρια Χρυσοβελώνη τόνισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. στηρίζουν τον πρωθυπουργό και αναγνωρίζουν την υπεράνθρωπη προσπάθειά του. Αναφορικά με τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία διευκρίνισε ότι η πρόταση την οποία αποδέχθηκε «συνετάγη όχι μόνο από ελληνική πλευρά αλλά και με συνδρομή τεχνοκρατών από τη γαλλική κυβέρνηση με τη διαβεβαίωση ότι οι θεσμοί θα την αποδέχοντο ως είχε».

Υπό αυτό το πρίσμα, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το κόμμα όσα περιείχοντο στη συμφωνία των αρχηγών και της εξουσιοδότησης της Παρασκευής αλλά «όχι οτιδήποτε κινείται πέραν αυτού» και άρα θα ψηφίσει το άρθρο 2* (ως έχει και όχι το 1**, στάση που έχει τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού.

**Στο άρθρο 1 κυρώνεται η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης (Euro Summit) της 12.07.2015.

* Στο άρθρο 2, ρυθμίζονται θέματα συντελεστών ΦΠΑ, σε αγαθά και υπηρεσίες με τροποποίηση του Παραρτήματος III, τροποποίηση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος και του ποσοστού προκαταβολής, ενίσχυση των ποινικών διατάξεων για τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής, διεύρυνση του φόρου πολυτελείας και κατάργηση της αναστολής των φόρων τηλεοπτικής διαφήμισης, αύξηση του φόρου αλληλεγγύης και επιβολή έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: