14.7.15

Τσίπρας: Άνγκελα, αν δεχτώ αυτά που λες, βγάζω εισιτήριο για άλλη χώρα...

 ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Το "Reuters" αποκαλύπτει το παρασκήνιο...
Το παρασκήνιο και τους καυτούς διαλόγους της μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής, αποκαλύπτει το Reuters, ενώ αποκαλύπτει οτι στις 6 το πρωί το πιθανότερο σενάριο ήταν η ρήξη.

Αιτία, ήταν...
έντονη διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ για την έδρα του ενιαίου Ταμείου ύψους 50 δις ευρώ. Οπως αναφέρει το πρακτορείο ο Τσίπρας ήταν ένα βήμα από τη ρήξη και την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός μετέφερε στην Μέρκελ ότι ήθελε να ταπεινώσει αυτόν και την αριστερή κυβέρνησή του και όχι να βρεθεί λύση.

«Αν πω ναι και δεχθώ το Ταμείο να έχει έδρα το Λουξεμβούργο, θα είναι καλύτερο να κλείσω ένα αεροπορικό εισιτήριο και να φύγω για άλλη χώρα. Να μην επιστρέψω στην Ελλάδα αφού ο κόσμος θα με θεωρήσει προδότη. Όλοι θα πουν ότι ξεπούλησα την Ελλάδα. Εγώ αυτό δεν το κάνω» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυρια Μέρκελ.

Τελικά η γερμανική πλευρά έκανε πίσω όπως αναφέρει το Reuters και καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Υπήρχε μεγάλη ανακούφιση γιατί στις 6 το πρωί, φτάσαμε πολύ κοντά στο χειρότερο σενάριο, ανέφερε επίσημη πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: