15.7.15

ΣΥΡΙΖΑ Ώρα Μηδέν...

ΣΥΡΙΖΑ Ώρα Μηδέν: Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ - Μπαράζ διαφοροποιήσεων και στο βάθος ανασχηματισμός (Videos) - Media
-Κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ
- Μπαράζ διαφοροποιήσεων και στο βάθος ανασχηματισμός...
Αρχίζουν «τα όργανα» στο ΣΥΡΙΖΑ. Μέρα ορόσημο, η σημερινή, που θα καθορίσει όλες τις εξελίξεις στην κυβέρνηση.

Στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η πολύ κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ για τη στάση που θα ακολουθήσει το κόμμα στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου, με τους «αντάρτες» του ΣΥΡΙΖΑ να...
διαμηνύουν ότι η συμφωνία δεν θα «περάσει».

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι θυελλώδης και με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού καθώς ακόμα και στη χθεσινή του αναλυτική συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση απέφυγε να απαντήσει για το τι σκοπέυει να κάνει με τους διαφωνούντες.

Στην ΚΟ λοιπόν αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του. Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό αμέσως τη συνεδρίαση της ολομέλειας.

Πάντως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους άλλοι υπέρ του ΟΧΙ και άλλοι υπέρ του ΝΑΙ στη συμφωνία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Στάθης Λεουτσάκος κάλεσε την κυβέρνηση «να αλλάξει ρότα» ώστε να μην «περάσει» η συμφωνία με τους δανειστές, ενώ χαρακτήρισε «μονόδρομο» τη «νομισματική αυτοτέλεια».

Ο κ. Λεουτσάκος ανέφερε πως αν περάσει από τη Βουλή η συμφωνία «θα κάνουμε αγώνες για να μην εφαρμοστεί», ενώ διευκρίνισε πως οι διαφωνούντες βουλευτές δεν ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού, και δεν θα συγκροτήσουν ξεχωριστό κόμμα.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο οι διαφωνούντες να παραιτηθούν βάσει του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ,που προβλέπει ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα, ο κ. Λεουτσάκος απάντησε: «Εμείς υπηρετούμε τις θέσεις του κόμματος εμείς τηρούμε κατά γράμμα τον κώδικα δεοντολογίας με ό,τι αυτό προβλέπει, και θα υπερασπιστούμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού για ένα ‘όχι’ μέχρι τέλους».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν μπει στη βουλή: "Είστε στο ναό της δημοκρατίας, θα ακούσετε τις τοποθετήσεις μας και θα δείτε". 



«Ο λαός είπε “όχι” στη λιτότητα, “όχι” σε νέα μνημόνια. Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραβιάσουμε τη λαϊκή βούληση», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος προσερχόμενος στη Βουλή. 

Την Κυριακή ο κ. Πετράκος είχε καλέσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook να μη δεχθεί τις απαιτήσεις των δανειστών, να γυρίσει στην Αθήνα και να προκηρύξει εκλογές.

«Mην τα δέχεσαι γύρνα και κάνε εκλογές με ερώτημα για ρήξη. Δεν υπάρχει άλλη λύση! Σκέψου το δημοψήφισμα και τη λαϊκή εντολή των εκλογών! Κατάργηση μνημονίων!!!», ανέφερε στη σχετική του ανάρτηση.

«Ζητάμε την υπερψήφιση της συμφωνίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, προσερχόμενος στη Βουλή.

Και πρόσθεσε: «Δεν ωραιοποιούμε πράγματα και προσπαθούμε να απαλύνουμε τις επώδυνες επιπτώσεις αυτής της συμφωνίας. Αυτό είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να απαλλαγούμε από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση».



Την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε ανασχηματισμό και ανασύνθεση της διαπραγματευτικής ομάδας υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Βουλή.

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «απίστευτης σκληρότητας μέτρα», τα οποία «πολλές κοινωνικές ομάδες δεν θα αντέξουν». «Υπό ομαλές συνθήκες κανείς δεν θα έπρεπε να ψηφίσει τα μέτρα. Η κοινωνία όμως δεν θέλει τη ρήξη», πρόσθεσε.

Επισήμανε τέλος ότι «επιβάλλεται δημοκρατική διαχείριση του εσωτερικού ζητήματος που έχει προκύψει στον ΣΥΡΙΖΑ» μετά τις διαφοροποιήσεις.

topontiki.rg

Δεν υπάρχουν σχόλια: