24.7.15

Το παρασκήνιο και οι κόντρες...

ÐÏËÉÔÉÊÏ ÓÕÌÂÏÕËÉÏ Í.Ä. (EUROKINISSI/ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ ÁÍÔÙÍÉÏÕ)...για την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ...
Σε ομόφωνη απόφαση, που ουσιαστικά παρατείνει μέχρι νεωτέρας την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ, κατέληξαν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, σε μια συνεδρίαση για γερά νεύρα και με...
έντονο παρασκήνιο.

Με μια μέση λύση που ικανοποίησε εν μέρει όλες τις πλευρές, ουσιαστικά η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής θα έχει μάλλον διαδικαστικό χαρακτήρα, με την εσωκομματική ένταση να δείχνει να εκτονώνεται.

Στις χθεσινές συνεδριάσεις ο κ. Μεϊμαράκης προσήλθε έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη από τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο βουλευτής της ΝΔ του ζήτησε να γίνει εκλογή προέδρου άμεσα στις αρχές Σεπτέμβρη και επικράτησε ένταση. Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Μεϊμαράκης απέδωσε στον κ. Κυρ. Μητσοτάκη την επιτάχυνση των διαδικασιών και την «30ή Αυγούστου» που ακούστηκε ως ημερομηνία εσωκομματικών εκλογών, ενώ ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκαν υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε ενισχυμένος από την κοινή δήλωση των 60 βουλευτών υπέρ της παραμονής του στην ηγεσία.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

-Η διαδικασία εκλογής να παραμείνει ως έχει στο καταστατικό, δηλαδή από τη βάση του κόμματος.

-Απώτερη ημερομηνία της εκλογής ορίζεται ο Μάρτιος του 2016, προκειμένου ο νέος πρόεδρος να έχει μπροστά του ένα τρίμηνο για να ετοιμάσει το τακτικό συνέδριο το καλοκαίρι.

-Επανεκτίμηση των δεδομένων το φθινόπωρο, ανάλογα με τις εξελίξεις.

-Εάν προκηρυχθούν εθνικές εκλογές άμεσα, η ΝΔ θα πορευτεί με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Εάν δεν γίνουν τελικά εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης θα συνεχίσει έως την άνοιξη.

Ο κ. Μεϊμαράκης αποκτά πλέον ευχέρεια πολιτικών και τακτικών χειρισμών αλλά και τη δυνατότητα αλλαγών σε πρόσωπα και στη σύνθεση των οργάνων.

Πάντως τα στελέχη που εμφανίστηκαν απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη  διασφάλισαν ότι η εκλογή θα γίνει  με ανοιχτούς δηλαδή καταλόγους εκλογέων, με τον κ. Μεϊμαράκη να επιφυλάσσεται εάν θα διεκδικήσει την ηγεσία...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: