9.7.15

Τετ α τετ Σαπέν - Σόιμπλε, για την Ελλάδα...

Σαπέν - Σόιμπλε: Τετ α τετ για την Ελλάδα σήμερα στη ΦρανκφούρτηΓια το μεγάλο κόστος μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μίλησε σε σημερινή του συνέντευξη στο Radio Classique, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος καταβάλλει... συνεχείς προσπάθειες να συναφθεί συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

«Τι θα κοστίσει περισσότερο; Το να βγει η Ελλάδα από το ευρώ και να κηρύξει στάση πληρωμών σε όλα της τα χρέη; Το ερώτημα περιέχει και την απάντησή του», είπε ο Σαπέν για να προσθέσει: «Μια συμφωνία είναι η καλύτερη λύση, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη».

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κλείσει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη ένα βήμα από το απόλυτο χάος. Πώς θα μας κρίνει η Ιστορία;», διερωτήθηκε.

Ωστόσο ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ επανέλαβε την «ανάγκη παρουσίασης αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης», καθώς και τη λήψη «δύσκολων αποφάσεων που θα εξισορροπήσουν τον προϋπολογισμό... (χρειάζεται) αύξηση φόρων και θα είναι δύσκολο (ως απόφαση)», ανέφερε.
Παράλληλα, ο κ. Σαπέν χαιρέτισε την "καλή παρουσίαση" του Έλληνα ομολόγου του, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup. "Προσήλθε με αρκετή σεμνότητα. Στη δεδομένη στιγμή δεν μπορούσε να έρθει με προτάσεις", είπε.

Τέλος, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ επισήμανε ότι η Γαλλία αποτελεί μια μοναδική και ανεξάρτητη φωνή στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε πάντως την καλή συνεργασία που υπάρχει με τη Γερμανία, καθώς κι ότι εντός της ημέρας θα συναντηθεί με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη Φρανκφούρτη.
πηγη newmoney

Δεν υπάρχουν σχόλια: