1.7.15

«Μείνετε μαζί μας»...

Ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες, με τίτλο «Μείνετε μαζί μας!», εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα «Die Ζeit» στην...
ηλεκτρονική της σελίδα, καλώντας τους να αναλογιστούν ότι την Κυριακή δεν ψηφίζουν μόνο για το δικό τους μέλλον, αλλά και για την τύχη 500.000.000 ανθρώπων στην Ευρώπη.

«Εσείς ψηφίζετε για το πώς θα συνεχίσουμε όλοι μας» γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης και τονίζει ότι «κανείς δεν επιτρέπεται να σας υπαγορεύσει τι θα ψηφίσετε».

Ο αρθρογράφος καλεί μεταξύ άλλων τη γερμανική κυβέρνηση, αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, να προχωρήσει σε διαγραφή του χρέους και σε εφαρμογή επενδυτικού προγράμματος.

«Αγαπητοί Έλληνες, καλείστε να στραφείτε εναντίον μιας πολιτικής που μόλις πριν από πέντε μήνες επιλέξατε. Καλείστε να πάρετε το μέρος των πιστωτών αν και στις τελευταίες εκλογές κατακρίνατε με την ψήφο σας την πολιτική τους στάση. Καλείστε να συμφωνήσετε με τους δανειστές σας, αν και πολλοί από σας πιστεύετε πως σας έχουν προδώσει. Όλα αυτά μαζί είναι πάρα πολλά. Κι όμως σε αυτά στηρίζεται η ελπίδα μας» αναφέρει η εφημερίδα και επισημαίνει ότι πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου είχε γράψει ότι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη, νομιμοποιώντας επιτέλους ως άνθρωπος του λαού την μισητή πολιτική διάσωσης.

«Περίμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογούσε τους πλούσιους Έλληνες και θα χρησιμοποιούσε τις περιουσίες τους για την καταπολέμηση της κρίσης. Όταν όμως ανέλαβε την εξουσία έγινε φανερό πως ο πρωθυπουργός σας δεν ενδιαφερόταν τόσο για δικαιοσύνη όσο για θριαμβολογία. Λιγότερο για ότι μας ενώνει περισσότερο για ότι μας χωρίζει» συνεχίζει ο αρθρογράφος.

Παράλληλα, κάνει λόγο για «τεράστια σφάλματα» από την πλευρά της τρόικας, η οποία «παρουσιάστηκε με μια αλαζονεία που έβλαψε τα αιτήματά της», αλλά και για μια εντύπωση που δημιουργήθηκε στη Γερμανία ότι «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης προσπάθησαν με ένα χτύπημα να αλλάξουν την πολιτικοοικονομική κατεύθυνση ολόκληρης της Ευρώπης», ενώ «δεν είχαν ούτε τη δύναμη ούτε τη δημοκρατική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: