23.7.15

Έρχεται το κουαρτέτο...

Έρχεται το κουαρτέτο (Τρόικα συν ένας) - Κεντρική ΕικόναΜε νέα σύνθεση και διάθεση να κερδιθεί ο χαμένος χρόνος των έξι μηνών που απείχαν από την Αθήνα.

Οι Θεσμοί ή η Τρόικα έχει τονίσει σε όλους τους τόνου ότι δεν...
γίνεται δουλεία από αίθουσες ξενοδοχείων αλλά χρειάζεται παρουσία στα Υπουργεία. 

Νέα, ενισχυμένη...σύνθεση

Η νέα σύνθεση εν πολλοίς θα αποτελέσει και το πρώτο στοίχημα για τό κατα πόσο θα υπάρχει «χημεία συνεργασίας» με τους Υπουργούς και δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Δίπλα στον Ιρλανδό Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν θα βρίσκονται  η Ρουμάνα οικονομολόγος Ντέλια Βελκουλέσκου ( γνωστή στην Κύπρο και με το προσωνύμιο «Δρακουλέσκου» λόγω του σκηρού του χαρακτήρα της), που διαδέχεται τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ ως εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη χώρα μας. 

Η Τρόικα χρειάζεται και τον Γερμανό της: Ο Γερμανός Ράσμους Ρούφερ ( με προυπηρεσία στην Πορτογαλία και παρατσούκλι το «Ζομπι»), έρχεται ως διάδοχος του Κλάους Μαζούχ  εκ μέρους της ΕΚΤ. 

Διαφορετικό στοιχείο από το παρελθόν είναι ότι στις διαβουλεύσεις αναμένεται να εκπροσωπηθεί και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) διά του Ιταλού Νικόλα Τζιαμαριόλι, άρα η τρόικα θα μετεξελιχθεί σε κουαρτέτο.

Πρώτη αναφορα στις 5 Αυγούστου

Το πρόγραμμα επισκέψεων των δανειστών προβλέπει κατ’αρχάς ως ημερομηνία αναχώρησης τις 5 Αυγούστου, οπότε οι εκπρόσωποι των θεσμών θα πρέπει να επιστρέψουν στην έδρα τους για να παραδώσουν πόρισμα και κείμενα της νέας συμφωνίας για το τρίτο Μνημόνιο.

Οι επαφές θα ξεκινήσουν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος, και θα επεκταθούν στα  υπουργεία Εργασίας, Οικονομίας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Κεντρικός στόχος της ξένης αποστολής είναι η συλλογή στοιχείων που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ο έλεγχος σε δεκάδες προαπαιτούμενα και δράσεις που  συνδέονται τόσο με το δεύτερο όσο και με το τρίτο πρόγραμμα προσαρμογής...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: