23.7.15

Τα πρωτοσέλιδα του ξένου Τύπου...

BBC
Πέρασαν από την ελληνική Βουλή οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις. Ανοίγει ο δρόμος των διαπραγματεύσεων για τη χορήγηση...
νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ύψους 86 δις. ευρώ.

THE WALL STREET JOURNAL
Παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής παρά τη σκληρή συμφωνία διάσωσης. Ενώ η ελληνική Βουλή ενέκρινε το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων, ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κυρίαρχη πολιτική φυσιογνωμία της χώρας.

THE NEW YORK TIMES
Η Ελλάδα υπερπήδησε και το δεύτερο εμπόδιο στο δρόμο των συζητήσεων για το νέο πακέτο οικονομικής διάσωσης. Το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε πακέτο μεταρρυθμίσεων τις οποίες οι δανειστές είχαν θέσει ως προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

REUTERS
Ο Έλληνας πρωθυπουργός περιόρισε την ανταρσία στο κόμμα του, και πέρασε το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το κοινοβούλιο.

DEUTSCHE WELLE
Ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για το τρίτο πακέτο. Μάλλον έκπληξη προκαλεί στο Βερολίνο η σύγχυση γύρω από την απόσυρση των δύο επίμαχων ρυθμίσεων για την φορολόγηση των αγροτών και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αφού αυτές δεν περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα.

DIE WELT
Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων. Η κυβερνητική συμμαχία ωστόσο κατέγραψε απώλειες στην ψηφοφορία.

THE GUARDIAN
Μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών – ανάμεσά τους και ο Γιάνης Βαρουφάκης – ενέκριναν το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων. 

EL PAIS
Ο Τσίπρας πέρασε το νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων αντιστεκόμενος στους αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Η τρόικα «συγκαλεί» Βουλή. Άρον-άρον συνεδριάσεις στο κυπριακό κοινοβούλιο για τους προαπαιτούμενους νόμους.

AL JAZEERA
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Νέα Υόρκη, εναντίον της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν την Times Square της Νέας Υόρκης, την ώρα που ο Τζον Κέρι ενημέρωνε το Κογκρέσο για το ζήτημα...
Γιώργος Τραπεζιώτης
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: