23.7.15

Κωνσταντοπούλου: Μας φέρνουν σε αντίθεση με τους φυσικούς μας συμμάχους...

ÓõæÞôçóç óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò, ôçí ÔåôÜñôç 15 Éïõëßïõ 2015, ôïõ ðïëõíïìïó÷åäßïõ ìå ôéò åðåßãïõóåò ñõèìßóåéò ãéá ôç äéáðñáãìÜôåõóç êáé óýíáøç óõìöùíßáò ìå ôïí Åõñùðáúêü Ìç÷áíéóìü ÓôÞñéîçò.
(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)
-Πραξικόπημα αυτό που συντελείται εδώ και δέκα ημέρες στην Ελλάδα.
-Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων του πρωθυπουργού. 
-Ας μου επιτρέψετε να αποκαλώ τρόικα από εδώ και πέρα τους θεσμούς.
Μία …πρόγευση των όσων  -ίσως- θα συζητηθούν στην συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στις 12 το μεσημέρι έδωσε με την ομιλία της η Ζωη Κωνσταντοπούλου.
Όπως επισήμανε αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα «τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων του» και...
την πρόθεσή του  «να δώσουμε μαζί όλες τις μάχες». Μάλιστα αποκάλεσε τον Α.Τσίπρα «ιδεολόγο» και «ανιδιοτελή».

Σημείωσε ότι οι θεσμοί επιχειρούν να «μας ακυρώσουν και να μας εξευτελίσουν» και «να μας φέρουν σε αντιπαράθεση με τους φυσικούς μας συμμάχους τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα». Πρέπει σημείωσε η ΠτΒ «να αξιοποιούμε όλα μας τα όπλα»  μιλώντας για «πολλαπλές εντολές που μας εδωσε ο ελληνικός λαός» μεταξύ αυτών και την «κατάργηση των μνημονίων».

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση όπου συμμετείχε ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «εκβιασμό που υπέστη» θυμίζοντας ότι «ο πλανήτης εξεγέρθηκε διαδικτυακά». Επισήμανε επίσης ότι  «δεν έχουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος» και «η διατύπωση δεν είναι τυχαία, αποτελεί συγκεκριμένη μεθόδευση του ΔΝΤ το οποίο για όλες τις χώρες που κατέστρεψε εμφάνισε τα προγράμματα του ως δήθεν επιλογή των κυβερνήσεων». ‘Όπως είπε «όταν ένας από τους δύο εκβιάζεται αυτό δεν αποκαλείται συμφωνία» αλλά «υπάρχει εξαναγκασμός».

Τιμώ την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του Πρωθυπουργού, αλλά να μην ξεχνάμε την πρόθεση των δανειστών να μας εξευτελίσουν, να μας ακυρώσουν. Πρέπει να αξιοποιήσουμε όλα τα όπλα μας ενάντια σε αυτούς που θέλουν την άλωσή μας. Να μην αποκαλούμε συμφωνία γιατί συμφωνία συνάπτεται με ελεύθερη τη βούληση και όχι με εκβιασμό. Οταν ο ένας από τους δύο εκβιάζεται, αυτό δεν αποτελεί συμφωνία. Δεν έχουμε την ιδιοκτησία του προγράμματος, καθώς η διατύπωση αυτή αποτελεί απατηλή μεθόδευση του ΔΝΤ. Ας μην μιλούμε για εισήγηση των μέτρων, γιατί εμείς δεν τα προτείνουμε. Είναι εκβιασμός. Συνδιαλεγόμαστε με κακόπιστους που γνωρίζουν πως το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, που θέλησαν να σώσουν τις τράπεζες και όχι την ελληνική κοινωνία, είπε. 

Πραξικόπημα αυτό που συντελείται εδώ και δέκα ημέρες στην Ελλάδα, πειθαναγκασμός, εκβιασμός της εκλεγμένης κυβέρνησης, εκβιασμός που μετακυλίεται στη Βουλή. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ή να συγκαλύψει τον εκβιασμό. Τα νομοθετήματα δεν αποτελούν πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία έχει δεσμευτεί για τα ακριβώς αντίθετα. Το «όχι» του δημοψηφίσματος κάποιοι κόπτονται να το μετατρέψουν σε «ναι». Κάποιοι στην Ευρώπη εκβιάζουν την κυβέρνηση, θέλοντας να απελπίσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς. Συντελείται εκτροπή στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το να ακυρώνεται η νομοθετική λειτουργία από εκπροσώπους διεθνών οργανισμών αποτελεί μη ανεκτό γεγονός. Ας μου επιτρέψετε να αποκαλώ τρόικα από εδώ και πέρα τους θεσμούς, γιατί έχουν εξωθεσμική συμπεριφορά, πρόσθεσε επίσης...

πηγη thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: