29.7.15

«Αν το κόμμα ψηφίσει διαφορετικά πέφτει η κυβέρνηση»...

Χαμογελαστός ο Τσίπρας στην Κουμουνδούρου - ΦΩΤΟΟ Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του στο «Κόκκινο»...
Δραματικά διλήμματα θέτει ο πρωθυπουργός στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζουν αύριο (30/07), καθώς η Αριστερή Πλατφόρμα ζητά να μην υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Ο...
Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr, στέλνει το μήνυμα πως: «αν το κόμμα ψηφίσει διαφορετικά πέφτει η κυβέρνηση». 

«Ηρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Να αναλογιστούν τις συνέπειες μιας ακραίας απόφασης», αναμένεται να τονίσει τόσο από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, όσο πιθανότατα και από τη σημερινή (12:00) ραδιοφωνική του συνέντευξη στο "Κόκκινο".

Το στίγμα των προθέσεων του πρωθυπουργού έδωσε χθες στην Πολιτική Γραμματεία ο υπερ-υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης τονίζοντας πως: «Μια διαφορετική απόφαση από την πολιτική της κυβέρνησης είναι απόφαση για παραίτηση της κυβέρνησης».

«Δεν παραιτούμαι»

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός στέλνει το μήνυμα πως ανεξαρτήτως απόφασης της ΚΠΕ δεν πρόκειται να παραιτηθεί από πρόεδρος του κόμματος. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι αύριο (30/07) έστω και με οριακή πλειοψηφία η ΚΠΕ θα υιοθετήσει τις βασικές του θέσεις:

1ον Η ίδια δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις για τη συμφωνία ή όχι με τους δανειστές και αν η εσωκομματική αντιπολίτευση επιμένει στη λήψη τέτοιας απόφασης να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα το Σαββατοκύριακο.

2ον Να γίνει έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή διαθέτει, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα, 201 μέλη και 109 εξ αυτών είχαν υπογράψει πρόσφατα κείμενο κατά της συμφωνίας. Η Αριστερή Πλατφόρμα διαθέτει το 20% των μελών της ΚΠΕ.

πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: