2.7.15

Μ. Γλέζος: Την Κυριακή ο ελληνικός λαός ταυτίζεται με την Ιστορία του...


«Με το δημοψήφισμα της Κυριακής ο ελληνικός λαός ορθώνει το ανάστημά του και ταυτίζεται με την Ιστορία του», δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σε συνέντευξή του στο...

Μarket Νews Ιnternational. 
«Καθημαγμένος από τις μνημονιακές πολιτικές, βροντοφωνάζει ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτούς που επί πέντε χρόνια απεργάζονται τον αφανισμό του. Φτάνουν πια τα κατευθυνόμενα ψεύδη, η παραπληροφόρηση των ευρωπαϊκών λαών και τα άνομα σχέδια των απρόσωπων οικονομικών κύκλων», σημειώνει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου:


Τι αποτέλεσμα περιμένετε από το δημοψήφισμα της Κυριακής; Γιατί πιστεύετε ότι έφτασε η Ελλάδα σε αυτό το τόσο δραματικό σημείο;


Με το δημοψήφισμα της Κυριακής, ο ελληνικός Λαός ορθώνει το ανάστημά του και ταυτίζεται με την Ιστορία του. Καθημαγμένος από τις μνημονιακές πολιτικές, βροντοφωνάζει ένα ηχηρό ΟΧΙ σε αυτούς που επί πέντε χρόνια απεργάζονται τον αφανισμό του.


Φτάνουν πια τα κατευθυνόμενα ψεύδη, η παραπληροφόρηση των ευρωπαϊκών λαών και τα άνομα σχέδια των απρόσωπων οικονομικών κύκλων. Πέντε χρόνια τώρα όλοι δείχνουν με το δάχτυλο την Ελλάδα, κατηγορώντας τη για διαφθορά. Μάλιστα. Αλλά ποιος έκανε τον κόπο να δει τις ευθύνες της Γερμανίας, πρώτ' απ' όλα, που ανέλαβε να αθωώσει με συνοπτικές διαδικασίες τους αποδεδειγμένα δωροδοκήσαντες;


Ή μήπως είναι άμοιροι ευθυνών όλοι εκείνοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που συνήργησαν στο κατάλληλο «μαγείρεμα» των οικονομικών στοιχείων, ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΟΝΕ;


Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Και πέντε χρόνια τώρα μόνο η όψη που δείχνει την Ελλάδα υπεύθυνη για τα δεινά της προβάλλεται. Ποιος θα πει στους Ευρωπαίους πολίτες ότι ήδη οι Έλληνες έχουν επιστρέψει στους δανειστές της χώρας 44 εκατομμύρια περισσότερα από όσα έλαβαν στα χρόνια αυτά; Και σημειώστε ότι, παρά τα λεγόμενα, τα χρήματα αυτά ουδέποτε έφτασαν στους πολίτες, ουδέποτε πλήρωσαν μισθούς και συντάξεις. Μόνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα διέσωσαν και τίποτε άλλο.


Εάν το ΟΧΙ κερδίσει, πράγμα το οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα θα φύγει από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;


Ποιος το λέει αυτό; Πρώτος (και μόνος), σε ανύποπτο χρόνο, ο πολύς κύριος Στουρνάρας, καταχρώμενος το ρόλο του ως κεντρικού τραπεζίτη, θυμήθηκε τον καλό εαυτό του ως σιωπηλού διαπραγματευτή και υπάκουου εκτελεστή ξένων αποφάσεων και εκστόμισε τα περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Έχω υπόψη μου τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ε.Ε. μετά το δημοψήφισμα στη Δανία και καθιστούν δύσκολη και επώδυνη για όλες τις πλευρές μια τέτοια προοπτική. Και δεν νομίζω να έχει αλλάξει κάτι.


Θα ήταν καλύτερα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ; Γιατί;


Υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν σωτήρια για τη χώρα. Δεν θα συμφωνήσω. Κι αυτό γιατί, όλα αυτά τα χρόνια της συμμετοχής μας στην Ε.Ε., παραγκωνίστηκε ο πρωτογενής τομέας της παραγωγής και γιγαντώθηκε η εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές. Μια έξοδος, λοιπόν, από το ευρώ, υπάρχει ο κίνδυνος να γιγαντώσει την ανθρωπιστική κρίση, η οποία ήδη υφίσταται στην Ελλάδα.


Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη του ιστορικού στελέχους της Αριστερας, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: