28.7.15

Γλέζος μεταξύ Τσίπρα, Λαφαζάνη, Ζωής...

lafazanisglezos
Παρότι στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνταν πως μετά την «συνθηκολόγηση» δε θα αργούσε ο καιρός που ο Μανώλης Γλέζος θα βρισκόταν απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, προς το παρόν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς τηρεί...
ίσες αποστάσεις, δίνοντας ίσως την αίσθηση ότι δεν είναι έτοιμος ούτε να επιλέξει «στρατόπεδο», ούτε να «αδειάσει» κάποιο άλλο στρατόπεδο.
 Έτσι, την περασμένη Παρασκευή ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, που διοργάνωσε στο προαύλιο της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου και την οποία «σνόμπαραν» επιδεικτικά όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου.

Και χθες, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς βρέθηκε στο γήπεδο του «Πανελληνίου», στην εκδήλωση της «Αριστερής Πλατφόρμας» για τα 5α γενέθλια της ιστοσελίδας iskra και επιχείρησε να τηρήσει πολιτική ίσων αποστάσεων. Βεβαίως, στην αρχή φάνηκε να «γέρνει» προς την πλευρά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αφού απευθυνόμενος στον επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης τον ρώτησε: «Παναγιώτη, πώς ανέχτηκες να υπάρχει τόσον καιρό άλλος ΣΥΡΙΖΑ και άλλη κυβέρνηση Μαξίμου με αυτά που έκανε;».

Στη συνέχεια, όμως, ο Μανώλης Γλέζος διευκρίνισε πως «είναι εναντίον του τρίτου Μνημονίου» αλλά τάχθηκε υπέρ του συνθήματος «ούτε ρήξη ούτε υποταγή». Μάλιστα, εξήγησε πως αυτό μπορεί να γίνει πράξη αν υπάρξει μία «ανακωχή» μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων, με «πάγωμα» αποπληρωμής των χρεών και εφαρμογής προγραμμάτων λιτότητας για μία διετία.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: