29.7.15

"Καταιγίδα" μηνύσεων για τον Βαρουφάκη...

Greece's energy minister and head of the far-left flank of ruling Syriza party Panagiotis Lafazanis (R) points while talking with former Greek Finance Minister Yanis Varoufakis during a parliamentary session in Athens, Greece July 15, 2015. Prime Minister Alexis Tsipras battled to win lawmakers' approval on Wednesday for a bailout deal to keep Greece in the euro and avoid bankruptcy, as the IMF pressured Greece's creditors to provide massive debt relief for its crippled economy.    REUTERS/Christian HartmannΔικαστικές και πολιτικές εξελίξεις δρομολογούνται για τον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη μετά την...
"καταιγίδα" μηνύσεων σε βάρος του για το plan b και τη δραχμή.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη απέστειλε στη Βουλή, σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δύο αναφορές που είχαν υποβληθεί τις προηγούμενες ημέρες κατά του πρώην υπουργού σχετικά με χειρισμούς του για τη δημιουργία σχεδίου μετάβασης σε άλλο, πλην του ευρώ, νόμισμα, ενώ υπάρχει εντολή για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας σχετικά με τον εντοπισμό τυχόν ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα που μετείχαν στο λεγόμενο plan b, αλλά δεν διαθέτουν πολιτική ιδιότητα. Για αυτούς που μετείχαν στους σχεδιασμούς Βαρουφάκη μπορεί να επιληφθεί για αυτούς η ποινική δικαιοσύνη.

Ήδη έφτασαν στη Βουλή δικογραφίες που είχαν κατατεθεί από τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο και επικεφαλής του κόμματος «Τελεία», καθώς και από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, που ζήτησαν την κίνηση διαδικασιών ποινικής έρευνας για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Η διαβίβαση στη Βουλή των εν λόγω αναφορών έγινε καθώς οι εισαγγελικές Αρχές έκριναν ότι δεν μπορούν να επιληφθούν για πράξεις ή παραλείψεις πολιτικών προσώπων, λόγω των προβλέψεων του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που απαγορεύει στις δικαστικές Αρχές κάθε έρευνα για πολιτικούς ή κυβερνητικά στελέχη.

Ωστόσο την ώρα που αυτές οι δικογραφίες έπαιρναν τον δρόμο για τη Βουλή, νέες μηνύσεις κατατέθηκαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου από δικηγόρους για το λεγόμενο plan b μετά και δημοσιοποίηση του ηχητικού ντοκουμέντου.

Στην αναφορά που υπογράφουν οι δικηγόροι Δημ. Βερβεσός, Αντ. Βγόντζας, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου, περιγράφονται αδικήματα όπως η παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις της νομοθεσίας για το νόμισμα, καθώς και άλλα, όπως η σύσταση συμμορίας και εγκληματικής οργάνωσης.

Η δεύτερη έγινε από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, που στρέφεται κατά Βαρουφάκη, και αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Στο μεταξύ αποστάσεις από την υπόθεση της υποκλοπής των ΑΦΜ των πολιτών πήρε χθες ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου, διαψεύδοντας τα όσα είχε δηλώσει ο τέως υπουργός Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, κυρία Μίνα Αντρέεβα, υποστήριξε χθες ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε καμία περίπτωση δεν ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), όπως επίσης είχε υποστηρίξει ο κ. Γ. Βαρουφάκης.

Χθες, ο κ. Μ. Χατζηθεοδώρου δήλωσε «κατηγορηματικά ότι όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: