24.7.15

Σε ύφεση οι πυρκαγιές στη Ρόδο και την Εύβοια...

ÐõñêáãéÜ óôç ÍåÜðïëç Ëáêùíßáò ôçí ÐáñáóêåõÞ 17 Éïõëßïõ 2015.
(EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÊÏÕÑÏÓ)Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ρόδο και την Εύβοια, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η...
πυρκαγιά στο Δραγώγι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Ηλείας.

Δραματικές ώρες έζησαν την Πέμπτη το απόγευμα οι κάτοικοι του οικισμού Μακρυκάπα, στα Ψαχνά της Εύβοιας, όταν οι φλόγες έφτασαν κοντά στα σπίτια τους. Την τελευταία στιγμή άλλαξε η κατεύθυνση του ανέμου και το πύρινο μέτωπο απομακρύνθηκε προς το δάσος.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή του δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων κ. Ψαθά, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ για τις συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

«Υπήρξε πανικός και ήμασταν προετοιμασμένοι να εκκενώσουμε τον οικισμό. Η φωτιά όμως την τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς το δάσος και έτσι δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός» είπε ο δήμαρχος.

Στην περιοχή μεταφέρθηκαν 30 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, όπως επίσης και ομάδες από τμήματα πεζοπόρων που έχουν μεταφερθεί από την Αττική και την Κεντρική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας επιχειρούσαν 10 αεροπλάνα και ελικόπτερα. Από πλευράς αυτοδιοίκησης, συγκεντρώθηκαν μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων όπως επίσης και υδροφόρες οι οποίες έφτασαν από διάφορα σημεία της Εύβοιας.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 10.55 το πρωί της Πέμπτης πυροσβεστικές δυνάμεις και στην περιοχή Απόλλωνα Ρόδου, σε δασική έκταση. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στις 9.10 το πρωί της Πέμπτης σε δασική περιοχή στο Δραγώγι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων της Ηλείας, κοντά στη Φιγαλεία. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 17 οχήματα με 34 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα με 19 άνδρες.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 3.20 το μεσημέρι της Πέμπτης η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10.57 το πρωί στη Μαγούλα Αττικής. Επί τόπου παραμένουν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: