24.7.15

Να μην αποδεχθούμε την ήττα των αρχών μας...

Σύντομος χαιρετισμός, σε ήπιους τόνους από την Ζωή...

Με έμμεσες αλλα σαφείς αναφορές στην πολιτική κατάσταση της χώρας ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την τοποθέτηση της δήλωσε πως δεν θα πρέπει «να αποδεχθούμε την ήττα των αρχών μας», σημειώνοντας πως...
πλέον αμφισβητούνται οι δημοκρατικές αρχές.

Η Προεδρος της Βουλής πρόσθεσε πως συντελείται ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της νομοθετικής διαδικασίας και την απονομή της δικαιοσύνης, ενώ αναφέρθηκε και στους παλαιότερους αγώνες για το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος για το σεβασμό στις συνταγματικές αρχές.

Από τη πλευρά του ο Μανώλης Γλέζος επισήμανε πως δεν πήγε στην εκδήλωση για να γιορτάσει τη πτώση της δικτατορίας αλλά τη γενέθλια επανεμφάνιση της Δημοκρατίας. «Καμιά φορά οι αριστεροί μένουν στα οικονομικά θέματα και ξεχνούν το λαϊκό παράγοντα», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα όσα έγιναν κατά την αποκατάσταση της δημοκρατίας το '74. Όπως είπε για να μη πέσουμε και τώρα στα ίδια λάθη πρέπει το παρελθόν να μας διδάσκει.

Τέλος ο Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ είπε πως στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης παίρνονται σκληρά μέτρα με χιλιάδες εργαζομενους να εργάζονται με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης. «Τα ΜΜΕ λένε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Έτσι ειπε και ο πρωθυπουργός αλλα υπάρχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το παρών στην εκδηλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εσωτερικών Παύλος Πολάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς. Συνολικά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περίπου 30-40, ενώ στον προαύλιο χώρο της Βουλής βρέθηκαν και κάποιοι βουλευτές του ΚΚΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: