12.7.15

Μητρόπουλος: Θα έχουν συνέχεια οι διαρροές στον ΣΥΡΙΖΑ...

«Θετική εξέλιξη ότι ο Κάμερον ματαίωσε τη σύνοδο των 28 που ο Σόιμπλε και η παρέα του θα χρησιμοποιούσαν» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, στην εκπομπή Ακραίως του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.
Όσον αφορά τις διαρροές της κυβέρνησης στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τα μέτρα που θα φέρουν συμφωνία:

«Η διαφωνία είναι...

στρατηγική, την αντιμετωπίζουν όλα τα κόμματα της αριστεράς που έχουν μετάσχει σε κυβέρνηση. Τα στελέχη αυτά είναι αγωνιστές, έχουν ιστορία. Θα έχει συνέχεια αυτή η διαφοροποίηση. Εναπόκειται στον πρωθυπουργό χωρίς πειθαρχικές διώξεις, πώς σε συνεννόηση με το δεύτερο ρεύμα εντός ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα λυθεί το ζήτημα χωρίς συνέπειες για το λαό. Η διαφωνία είναι ιδεολογικού περιεχομένου. Το δίλημμα των δανειστών είναι βίαιη βουλγαροποίηση της πατρίδας μας ή έξοδος».

Για την πολιτική των δανειστών και του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά: «Οι διαφοροποιήσεις σημαίνει ότι θα υπάρξει επιμονή και δεν μπορούμε να προσδοκούμε ότι θα τοποθετηθούν υπέρ της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα στελέχη. Χρειάζεται ψυχραιμία και συνεννόηση. Θέλει αντιμετώπιση σύγχρονη και συνδιαλλακτική».


Σε ερώτηση πώς θα υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα, είπε: «Πρέπει ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει το τοπίο, αλλά με κριτήρια συνεννόησης με τα στελέχη και αν μην ακούσει θερμοκέφαλες εισηγήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ρήγμα».


Για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού: «Εχει περιθώριο τι θα κάνει με το κυβερνητικό σχήμα, να γίνει πιο λειτουργικό. Να υπάρξει ψυχραιμία και σύνεση. Είναι το δεύτερο συνιδρυτικό ρεύμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ».


Για τα σενάρια εκλογών και κυβέρνησης ειδικού σκοπού: «Θεωρώ το μόνο που είναι κατεπείγον πρόβλημα για τον Τσίπρα είναι η εσωτερική συνεννόηση και λιγότερα τα άλλα, διότι είναι δημοφιλής. Επίτευξη συμφωνίας πρώτα και μετά υλοποίηση χωρίς τιμωρίες».

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: