31.7.15

Ινκόγκνιτο στο Καβούρι από την Κυριακή η Βελκουλέσκου;...

"Τι θα τους πειράξει δηλαδή αν πάνε κάποιες μέρες σε ένα ωραίο resort, κοντά στη θάλασσα, τώρα που είναι και καλοκαίρι;" έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή το περασμένο Σαββατοκύριακο ο συντονιστής του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης αναφερόμενος στην άφιξη των εκπροσώπων των θεσμών. Όλοι τότε νόμιζαν ότι...
αστειευόταν. Στη συνέχεια, όπως σε κάθε παλαιότερη άφιξη των θεσμών άρχισε το "κρυφτούλι" με την ακριβή ημέρα άφιξης των εκπροσώπων της τότε -τρόικας- και σήμερα quadriga, όπως τη βάφτισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Για τους Ευρωπαίους δανειστές οι μάσκες έπεσαν αμέσως αφού από τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι οι κκ Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρίεφερ (ΕΚΤ) και Νικολό Τζιαμαριόλι (ESM) βρίσκονταν στην Αθήνα έχοντας κατακλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο όπου θα συναντηθούν σήμερα και με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Το μυστήριο συνεχιζόταν με την Ντέλια Βελκουλέσκου η οποία υποτίθεται ότι ανέμενε εντολές πριν φύγει για την Αθήνα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", όλες αυτές τις ημέρες η Ρουμάνα εκπρόσωπος του ΔΝΤ είχε θέα τον Αργοσαρωνικό σε ξενοδοχείο γνωστής ελληνικής αλυσίδας όπου παλιά χρησιμοποιούνταν ως κατοικία για τους Αμερικανούς αξιωματικούς της Βάσης του Ελληνικού. Πληροφορίες λένε μάλιστα ότι κάποια από αυτές τις μέρες συναντήθηκε και με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη με τον οποίο συζήτησε βασικές μεταρρυθμίσεις του νέου προγράμματος, όπως η εργαλειοθήκη για ΟΟΣΑ, η αδειοδότηση των επιχειρήσεων αλλά και η εκκαθάριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σήμερα βέβαια θα είναι και αυτή στο κέντρο της Αθήνας για το πρώτο ραντεβού της νέας διαπραγμάτευσης.

"Ελεύθερος Τύπος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: