23.7.15

Κάλπες και διαζύγια συζητούν στο Μαξίμου...

Κάλπες και διαζύγια συζητούν στο Μαξίμου
Ενα από τα πουλάκια που κατοικοεδρεύουν στην Ηρώδου Αττικού και που πάντα μου φέρνει εγκαίρως καλές πληροφορίες, μου είπε ότι στις λεγόμενες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου το μόνιμο θέμα συζήτησης αυτών των ημερών δεν είναι άλλο από το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.
 Μαθαίνω μάλιστα ότι δόθηκε εντολή στον...
γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών (και εκλογολόγο του ΣΥΡΙΖΑ) Κ. Πουλάκη (φωτογραφία) να αρχίσει την προετοιμασία με βάση τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, δηλαδή τον νόμο που δίνει το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, και να «κόψει» κάθε συζήτηση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Το θέμα είναι εάν προλαβαίνουν στην κυβέρνηση να προκηρύξουν εκλογές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Στην ερώτηση αυτή η απάντηση είναι στερεότυπη: «Εδώ κάναμε δημοψήφισμα μέσα σε έξι ημέρες, εκλογές το φθινόπωρο δεν μπορούμε να κάνουμε;» μου είπε ο πλέον αρμόδιος της εκλογικής διαδικασίας του κυβερνώντος κόμματος.

nnn

Σε αυτές τις λεγόμενες κλειστές συσκέψεις μαθαίνω ότι γίνονται και άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, γράφουν και σβήνουν ονόματα για την πιθανή εκλογική λίστα του κόμματος. Αν αποφασιστεί οι εκλογές να γίνουν όντως το φθινόπωρο, τότε θα γίνουν με λίστα, άρα δεν απαιτείται και πολύς χρόνος για να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια. Περίμεναν όμως στο Μαξίμου και την ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή ώστε να καταλήξουν ποια ονόματα θα είναι οριστικά κομμένα. Ισως να μην είναι τυχαία η δήλωση που έκανε η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη ότι πιθανόν να είναι αναπόφευκτο το διαζύγιο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, μου είπαν ότι τις τελευταίες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου (διάβαζε Ν. Παππάς, Αλ. Φλαμπουράρης αλλά και Ολγα Γεροβασίλη) υπήρξε μία επιχείρηση... «μασάζ» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην προηγούμενη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα ψήφισαν «παρών».

πηγή "BHMAτοδότης"

Δεν υπάρχουν σχόλια: