27.7.15

Κυβέρνηση για Βαρουφάκη...

Κυβέρνηση για Βαρουφάκη: Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο GrexitΔεν είχαμε ποτέ σχέδιο Grexit...
Κατηγορηματική είναι η απάντηση των συνεργατών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όταν καλούνται να...
σχολιάσουν τη σύσταση ομάδας εργασίας, υπό τον οικονομολόγο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, στο υπουργείο Οικονομικών, επί Γιάνη Βαρουφάκη. 

Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι "η κυβέρνηση ουδέποτε εκπόνησε σχέδιο Grexit ούτε είχε καμία τέτοια πρόθεση". Συμπληρώνουν, δε, πως "αυτό που επεδίωξε, είναι η καλύτερη συμφωνία μέσα στο ευρώ".

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επαναλάμβαναν, επίσης, όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, ό,τι δηλαδή "ζητήθηκε και όφειλε να το πράξει, να υπάρχει ένα σχέδιο για τις επιπτώσεις, σε περίπτωση που ακραίοι κυκλοι ωθούσαν σε Grexit". 

Σημειώνουν πως αυτό το σχέδιο αφορούσε "ενημέρωση για τις συνέπειες". 

Τέλος, παραπέμπουν και στις απαντήσεις που έδωσαν σήμερα οι κ.κ Βαρουφάκης και Γκάλμπρεϊθ.

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητούν ΝΔ και Ποτάμι

Νωρίτερα, απαντήσεις από τον πρωθυπουργό για το plan B του Γιάνη Βαρουφάκη και τη σχεδιαζόμενη «κλοπή» των ΑΦΜ ζήτησαν ΝΔ και Ποτάμι.

Η πρώτη κίνηση έγινε από τη Νέα Δημοκρατία με ερώτηση 24 βουλευτών που, εκτός από το αν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού οι ενέργειες του τέως ΥΠΟΙΚ, ζητούν να μάθουν τις ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα «να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά η δράση στελεχών της κυβέρνησης που κινείται έξω από τα όρια της δημοκρατικής νομιμοποίησής της». 

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά με ανακοίνωσή του να κληθεί κατά προτεραιότητα ο κ. Βαρουφάκης στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. 

Από την πλευυρά του, να απαντήσει εάν οι «συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή» ήταν σε γνώση του Αλέξη Τσίπρα καλεί το Ποτάμι τον πρωθυπουργό. 

Επιπλέον, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ζητά απαντήσεις και από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, Γιάννη Δραγασάκη, αλλά και από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: