9.7.15

Μάρκο Σίλβα: «Νιώθω περήφανος που θα δουλέψω στον Ολυμπιακό»...

Μάρκο Σίλβα: «Νιώθω περήφανος που θα δουλέψω στον Ολυμπιακό»
Η εποχή Μάρκο Σίλβα ανέτειλε και επισήμως στον Ολυμπιακό μετά τη σημερινή παρουσίαση από τη διοίκηση των νταμπλούχων Ελλάδος του Πορτογάλου προπονητή.
Η παρουσίαση του νέου προπονητή έγινε από τη διοίκηση των ερυθρολεύκων το μεσημέρι στα... γραφεία της ΠΑΕ στην Πλατεία Αλεξάνδρας, στη Ζέα γεγονός το οποίο καλύφθηκε και πορτογαλικό ΜΜΕ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε περήφανος για το γεγονός ότι ήρθε στον Ολυμπιακό για να δουλέψει  σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα. Όσο αφορά τη φιλοσοφία και τα σχέδιά του τόνισε  τόνισε ότι αυτό που θέλει είναι να παίζει καλή μπάλα η ομάδα του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού  και στην ευθύνη την οποία αναλαμβάνει ώστε η ομάδα να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα και να έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη: «Καλησπέρα σε όλους. Να απολογηθώ που δεν μιλάω ελληνικά αλλά στην γλώσσα μου. Νιώθω περήφανος που θα δουλέψω εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και στην Ευρώπη και νιώθω χαρά και περηφάνια που είμαι εδώ. Ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και θέλω να την ανταποδώσω με την δουλειά που θα κάνω. Θέλω να προσθέσω πως γνωρίζω πολύ καλά την ευθύνη που υπάρχει. Θα προσπαθήσω με όλα τα μέσα για να βελτιωθεί αυτός ο σύλλογος. Για τους στόχους που όπως όλοι ξέρουμε είναι οι τίτλοι στην Ελλάδα και πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».

Για τις μεταγραφές δήλωσε: «Όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν πως θέλουν να έρχονται παίκτες που να μπορούν να βοηθήσουν». 

«Σημασία οι παίκτες όταν φεύγουν να είναι πιο διάσημοι απ' όταν ήρθαν. Δεν πιστεύω πως θα ζητήσω κάτι άλλο από τους παίκτες να τα δίνουν όλα και να συνεχίσουν για το καλύτερο δυνατό», επισημαίνει ακόμα ο Σίλβα που ξεκαθάρισε πριν πως θέλει επιθετικό και καλό ποδόσφαιρο στον σύλλογο».
 
Σε ερώτηση για το εάν μίλησε με τον Ζαρντίμ  και Περέιρα αλλά και για την ανοδική πορεία της προπονητικής του καριέρας είπε: 
 
«Με τον Ζαρντίμ δεν έχω μιλήσει. Με τον Περέιρα ναι. Είπαμε κάποια πράγματα. Ένας προπονητής θέλει πάντα να βελτιώνεται και νιώθω πολύ χαρούμενος που κάνω πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα και που έχω τις κατάλληλες συνθήκες και τα εφόδια για προχωρήσω»
 
Για τις συνθήκες στην Ελλάδα επεσήμανε:  «Καταλαβαίνω την κατάσταση και παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά. Εμένα δεν με επηρέασε καθόλου αυτό. Στην απόφασή μου. Αντίθετα νιώθω περήφανος που ήρθα εδώ σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση».
 
Για την 2η ομάδα  του Ολυμπιακό τόνισε: «Φυσικά και θα βλέπω την 2η ομάδα. Θα παρακολουθώ την ομάδα και όποιος ξεχωρίζει και θα μπορεί να βοηθήσει θα τον έχουμε μαζί».
  
Για τους προκατόχους του από Πορτογαλία δήλωσε: «Δεν με απασχολεί τι έγινε. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις ο Ζαρντίμ και ο Περέιρα. Ο πρώτος έφυγε στην μέση της χρονιάς και ο άλλος πήρε τίτλους. Εγώ έχω την δική μου προσέγγιση. Πιστεύω στην δουλειά και στην προσπάθεια της ομάδας για τις επιτυχίες».
 
Για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού είπε και για τις προοπτικές να αναδειχθούν κάποια ταλέντα και να ανέβουν στην πρώτη ομάδα είπε:
«Είναι κάτι που θέλω να κάνω. Να δούμε τα δικά μας παιδιά. Ήταν ένα στοίχημα στην Σπόρτινγκ. Το έκανα και εκεί. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε και εδώ. Δεν είναι απλό. Δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό από την μία ημέρα στην άλλη και να γεμίζεις με παιδιά της Ακαδημίας την πρώτη ομάδα».

90 εκ. σε φόρους ο Ολυμπιακός

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζου ο οποίος τόνισε ότι ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει 90 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία και άφησε άλλες ομάδες:

"Σίγουρα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα θέμα στις συζητήσεις επειδή υπάρχει αβεβαιότητα. Είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε τα εχέγγυα να προχωρήσουμε και απόδειξη είναι πως ο Μάρκο είναι εδώ. Η πρώτη δυσκολία είναι πως ενώ εδώ έχουμε κρίση το ποδόσφαιρο έξω ανθεί. Μία μικρομεσαία αγγλική ομάδα έχει περισσότερα έσοδα εμπορικά και από χορηγούς και από όλες τις ομάδες μαζί στην Ελλάδα. Το δεύτερο είναι το φορολογικό καθεστώς. Ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φέρει μεγάλους παίκτες η φορολογία εδώ είναι υψηλή και δεν δίνει κίνητρα ή παροχές σε παίκτες. Είναι 50% πάνω και περιλαμβάνει μεγάλο μέρος του μπάτζετ. Εμείς τα τελευταία χρόνια έχουμε δώσει 90 εκατ. ευρώ σε φόρους. Ας δουν και οι άλλες ομάδες τι έχουν δώσει και τι όχι".

Από την πλευρά του ο  Μιχάλης Κουντούρης, γ’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ  είπε:
 
« Να καλωσορίσω τον νέο τεχνικό. Δεν έχουμε να πούμε πολλά γιατί είναι νωρίς. Με τα λίγα που είπαμε πως είναι ένας νέος, μοντέρνος και έξυπνος προπονητής. Εμείς θα πρέπει να τον βοηθήσουμε στην προετοιμασία και με τα εργαλεία που πρέπει».
 
Ο Γρηγόρης Γεωργάτος επικεφαλής  των Ακαδημιών, υπογράμμισε  τη δύναμη που σου δίνει το μεγαλείο του συλλόγου: 
 
«Να καλωσορίσω τον προπονητή. Οι περισσότεροι με ξέρετε. Είμαι πολλά χρόνια εδώ. Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτόν τον σύλλογο. Το πως είναι να φοράς την φανέλα και να μπαίνεις στον Ρέντη και στον Καραϊσκάκη. Σου δημιουργείται ένα συναίσθημα και μία μεγάλη περηφάνια. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Κάθε μέρα γίνονται τεράστια έργα. Στις Ακαδημίες δεν είχα δει ποτέ ανάλογα έργα. Και αυτό είναι το σημαντικό από την ΠΑΕ. Ο προπονητής μας θα έχει την απόλυτη στήριξη και την βοήθεια από όλους. Εάν είμαι εδώ σε αυτήν την θέση είμαι γιατί όλοι μου έδειξαν το πόσο αγαπημένοι είμαστε και να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Και επειδή είμαι της ίδιας λογικής με τον Μιχάλη. Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια αλλά οι πράξεις και η δουλειά. Από χθες ξεκινήσαμε με δουλειά είτε με τα λάθη είτε με τα σωστά και να βοηθήσουμε την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: