25.7.15

Έρχεται «καυτή» εβδομάδα...

Με καύσωνα θα μας αποχαιρετήσει ο Ιούλιος, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. 
Από την ερχόμενη Τρίτη, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να φτάσει, ή και να ξεπεράσει τους...

40 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διαρκέσουν έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο κύμα καύσωνα το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. 

Στο μεταξύ, λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα στα ορεινά με τοπικά ισχυρά φαινόμενα, αναμένεται να σημειωθούν σήμερα. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 35 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. 

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, θα υπάρξουν στην Αττική. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: