11.7.15

"Εμείς τελειώσαμε"...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Το επεισόδιο Τσίπρα-Καμμένου...
Θερμό επεισόδιο μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, με αφορμή τις...
περικοπές στα εξοπλιστικά.
Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση «εμείς τελειώσαμε» προς τον πρωθυπουργό και στη συνέχεια βγήκε από την αίθουσα. Πίσω του, σχεδόν έτρεξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για να προλάβει να μην πάρει έκταση το επεισόδιο.

Αμέσως μετά ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ένα σημείωμα, εκείνος ζήτησε τον λόγο και προέβη σε διευκρινίσεις.

«Τα 100 εκατ. το 2015 θα βρεθούν από το περίσσευμα του φετινού προϋπολογισμού. Τα 200 εκατ. για το 2016 από πωλήσεις εξοπλιστικών. Παρόλο που λέει τις λέξεις «προσωπικό» και «προμήθεια» πουθενά δε λέει για τα ποσοστά πουθενά δε λέει πόσο να είναι από το ένα και πόσο από το άλλο. Οταν έρθει το ν/σ μπορεί το ελληνικό κοινοβούλιο να αποφασίσει πώς θα βρεθούν αυτές οι οικονομίες. Θα ισχύουν από το 2015 οι μειώσεις εξοπλισμών κατά 200 εκατομμύρια», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Λίγο αργότερα, στην ομιλία του ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα και έδειξε πόσο ενοχλήθηκε τονίζοντας: «Ακουσα τις διευκρινίσεις του υπουργού Οικονομικών. Οι περικοπές ύψους 100 εκατ.. ευρώ θα γίνουν από πωλήσεις υλικού. Ούτε ένα ευρώ από προσωπικό. Και αυτό θα το διασφαλίσω προσωπικά και εγώ και ο υφυπουργός Άμυνας».
«Είναι η πιο δύσκολη συνεδρίαση στην οποία έχω βρεθεί.  Είμαι βέβαιος πως το σύνολο των βουλευτών των ΑΝΕΛ και η πλειονότητα εκείνων του ΣΥΡΙΖΑ αν ψηφίζαμε μόνο με γνώμονα τη συνείδησή μας θα ψήφιζε ένα μεγάλο ‘’Όχι’’. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να είμαστε μαζί στη κυβέρνηση και να αποκαθηλώσουμε τα παλιά κόμματα. Ντρέπομαι που είναι στα Αγγλικά το κείμενο που φέραμε. Δεν το προσυπογράφω. Δεν κάνω αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι που και στα Αγγλικά το έφερναν και δεν το διάβασαν.  Το κοινό νόμισμα έγινε ρόπαλο που χρησιμοποιούν οι δανειστές κατά της Ελλάδας. Το ευρώ δεν φέρνει πλέον κοντά την Ευρώπη», δήλωσε επίσης ο   Καμμένος.

Στη συνέχεια και σε δραματικούς πλέον τόνους ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο κείμενο έχει διατάξεις που αντιτίθενται στο Σύνταγμα καλούμαστε να ψηφίσουμε αντισυνταγματικές διατάξεις οι οποίες αλλιώς συμφωνήθηκαν και αλλιώς σήμερα έρχονται. Λευκή επιταγή δεν παίρνει κανένας. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση. Η συνθηκολόγηση είναι ηπιότερη από την παράδοση. Δεν φοβάμαι το Grexit, ούτε τις άλλες απειλές που εκστομίζουν. Ένα μόνο πράγμα  φοβάμαι: Τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Ο Ελληνικός λαός δεν είναι έτοιμος αυτό να το διαχειριστή. Αν το πίστευα θα το ψήφιζα να φύγουμε από το ευρώ. Τα μέτρα είναι σκληρά και πλήττουν την κοινωνία. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν είναι να φέρουν την ρύθμιση του χρέους. Ένας άλλος τρόπος είναι το αναπτυξιακό πακέτο».

Τέλος, υπογράμμισε πως: «Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε έναν τιτάνιο και άνισο αγώνα. Με βαριά θα πούμε ‘’Ναι’’ για να μην αιματοκυλιστεί ο τόπος»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: