8.7.15

Γκι Φερχόφσταντ: Κύριε Τσίπρα, μη φοβάστε να βρίσκεστε εδώ...

Του κούνησε το δάχτυλο ο πρωθυπουργός...
Σκληρά μίλησε κατά του Αλέξη Τσίπρα και ο ηγέτης του ευρωπαϊκού κόμματος των Φιλελευθέρων, Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του, τον ειρωνεύτηκε, λέγοντας, πως, "δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε να βρίσκεστε εδω", με τον Ελληνα πρωθυπουργό να του κουνά το δάχτυλο, δείχνοντας...
πως, διαφωνεί με αυτά που ακουει.
Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο  Γκι Φερχόφσταντ, είπε: «Σωστά, λέτε πως οι Ελληνες κατέβαλαν σκληρές προσπάθειες. Αλλά η πολιτική τάξη δεν το έκανε. Είμαι θυμωμένος, γιατί μιλάτε για μεταρρυθμίσεις, αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε. 

Προχωράμε υπνοβατώντας προς ένα Grexit με τη βοήθεια των ακροδεξιών, ακούστε τους εκεί. Θα έχουμε ένα grexit. Αλλά τον λογαριασμό δεν θα τον πληρώσετε εσείς, αλλά οι Ελληνες πολίτες».

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας: «800.000 δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν στην Ελλάδα. Ανοίξτε τις αγορές και τα επαγγέλματα για τους νέους. Σας αρέσουν τα προνόμια ε; Τα κόμματα παίρνουν τόσα χρήματα από τις τράπεζες και είναι χρεοκοπημένα. Βάλτε τα όλα σε ένα πακέτο και είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε λύση. Ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε πιο ισχυρός πρωθυπουργός. Είστε ο μόνος που μπορείτε να φτιάξετε το σύστημα. Κι εμείς έχουμε ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε απομείωση του χρέους, αλλά με σειρά. Πρώτα οι μεταρρυθμίσεις. Πώς θέλετε να σας θυμούνται: σαν ένα προεκλογικό ατύχημα που φτώχυνε την Ελλάδα ή σαν πραγματικό επαναστάτη μεταρρυθμιστή σαν τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο (όχι τον καινούριο, είπε, τον κανονικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια: