8.7.15

Αν η συζήτηση γινόταν μόνο με την Κομισιόν, τώρα θα είχαμε συμφωνία για την Ελλάδα...

Δεν έχω κρυφό σχέδιο για GREXIT. Μιλάω με ανοιχτά χαρτιά.
Νέα παρέμβαση Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο.
ΒΙΝΤΕΟ...

ΝΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Η συζήτηση για την Ελλάδα δεν αφορά μόνο το μέλλον της χώρας μας, αλλά το μέλλον της Ευρώπης. Δεν θα πρέπει να γίνεται με κλειστές τις πόρτες, τόνισε ο πρωθυπουργός στη νέα παρέμβαση του στο Ευρωκοινοβούλιο.
Σέβομαι...
όλες τις απόψεις που ακούστηκαν σήμερα για μένα. Ακόμη κι αυτές που είχαν πολεμική ρητορική, είπε. 
Και πρόσθεσε: Αν η συζήτηση για το Ελληνικό ζήτημα γινόταν μόνο με την Κομισιόν και όχι με την τρόικα και την ΕΚΤ, τότε θα υπήρχε ηδη συμφωνία.
Ο Τσίπρας τόνισε επίσης, πως, αν είχε στόχο ενα κρυφό σχέδιο για GREXIT,  τότε δεν θα έλεγε αυτά που είπε, μετά το κλείσιμο της κάλπης (την Κυριακή). 
"Δεν έχω κρυφό σχέδιο για GREXIT. Μιλάω με ανοιχτά χαρτιά", είπε επίσης. 
.«Αυτή η συνεδρίαση έπρεπε να έχει γίνει από καιρό, καθώς αφορά το μέλλον της Ευρωζώνης και δεν μπορεί να διεξάγεται με κλειστές πόρτες. Σέβομαι όλες τις απόψεις που ακούστηκαν. Συμφωνώ ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβουλιο πρέπει να παίξει πιο ενεργό ρόλο.

"Η Ελλάδα έχει καταθέσει πρόταση 47 σελίδων και δυστυχώς έχει δημιουργηθεί η εικόνα πως δεν έχει καταθέσει προτάσεις. Οι δεσμεύσεις μας είναι δεδομένες αλλά διατηρούμε το δικαίωμα της αναδιανομής των βαρών. Είναι δικαίωμα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης να επιλέγει με ποιο τρόπο θα βρει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει τους οικονομικούς στόχους. Θέλουμε ένα βιώσιμο πρόγραμμα και απομείωση του χρέους για να είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε τα δανεικά", τόνισε..





Δεν υπάρχουν σχόλια: