4.7.15

Σοκαρισμένος ο Ζαν Κλοντ...

Λίγες μόνο ώρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα στην Ελλάδα και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξαπολύει επίθεση κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι...
σε αντίθεση με όσα στο παρελθόν έχει ισχυριστεί, δεν ήταν ιδιαίτερα πρόθυμος να προχωρήσει στη φορολόγηση του πλούτου.

Μέσω του επικεφαλής του γραφείου του, Μάρτιν Σέλμαγερ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τονίζει ότι όταν κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο, η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού δεν ήταν και... τόσο ενθουσιώδης.

Ειδικότερα, ο Σέλμαγερ παρέθεσε στο Twitter αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο πρόεδρος της Κομισιόν στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, στις 19 Ιουνίου.

«Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα», ήταν μια από τις δηλώσεις του Γιούνκερ που ανάρτησε στο Twitter ο στενός του συνεργάτης.

«Κάλεσα τον Τσίπρα να αυξήσει τους φόρους στον πλούτο. Ήταν σοκαριστικό, η απάντησή του δεν ήταν τόσο ενθουσιώδης όσο αναμενόταν», ήταν άλλο ένα από τα σχόλια του επικεφαλής της Κομισιόν που «ανέβηκε» στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιούνκερ είχε πει: «Κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση πιστεύουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη να βγάλει στο τέλος ένα λαγό από το καπέλο. Αλλά αυτό δεν ισχύει».

Σύμφωνα με τον Σέλμαγερ και με βάση τις δηλώσεις του Γιούνκερ, «ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να πει μια μέρα στους Έλληνες ότι τούς προσέφερα 35 δισ. ευρώ σε θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και επενδυτικό πρόγραμμα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: