12.7.15

«Αυγή»: Η διαφοροποίηση των υπουργών φέρνει ανασχηματισμό...


Ζήτημα με Ζωή...
Δεν έχει έρθει η ώρα για την επίλυση του μείζονος πολιτικού προβλήματος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς για τον πρωθυπουργό προέχει η σωτηρία και το μέλλον της χώρας. 

Μετά τη...
συμφωνία, όπως έχει προαναγγέλλει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στη γραπτή του δήλωση την Παρασκευή σύμφωνα με την οποία “όλα τα άλλα (θα γίνουν) στην ώρα τους”, αναμένονται αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις. 

Ποια είναι “΄’όλα τα άλλα”; Όπως εξηγεί η “Αυγή” το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά υπήρξε διαφοροποίηση Προέδρου της Βουλής από τις κυβερνητικές επιλογές, πως διαφοροποιήθηκαν υπουργοί και πως 35 βουλευτές δεν ακολούθησαν την κυβερνητική γραμμή στο αίτημα για εξουσιοδότηση. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι προβληματική αυτή η στάση δεδομένου ότι ακολουθούν μέσα στη βδομάδα οι πρώτοι νόμοι που πρέπει να ψηφιστούν, εφόσον υπάρξει θετική εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Όπως υπογραμμίζει η “Αυγή”, η διαφοροποίηση των υπουργών εκτιμάται ότι θέτει αναπόφευκτα θέμα ανασχηματισμού, που δεν μπορεί από το να είναι θέμα χρόνου. Ζήτημα έχει ασφαλώς ανακύψει και από τη στάση στη ψηφοφορία της προέδρου της Βουλής, καθώς κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν ότι “άλλος ο θεσμικός ρόλος από εκείνον των μελών της κυβέρνησης , είναι όμως κατ’ ουσίαν το ίδιο θέμα”. 

Τώρα, για το θέμα που έχει προκύψει στο συνολικότερο πολιτικό σκηνικό λύνεται με δύο τρόπους: είτε με ανασύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας - όπου η άρνηση του κ. Τσίπρα να μη γίνει Παπαδήμος δίνει τέλος σε αυτό το σενάριο - είτε με εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: