11.7.15

Θεοδωράκης: Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα...

...να παραμερίσουμε τις διαφορές μας...
«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με τον κ. Τσίπρα, συμφωνήσαμε να παραμερίσουμε τις διαφορές μας». Αυτό δηλώνει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Σάββατο στην...
«Εφημερίδα των Συντακτών».


«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν 'πάμε να το κάνουμε'», αναφέρει ο Στ. Θεοδωράκης.

«Στη συνάντηση των αρχηγών τού είπα ότι 'παραμερίζουμε τις διαφορές μας -που είναι πολλές- και σε βοηθάω όσο μπορώ για να καταλήξεις σε συμφωνία με την Ευρώπη'. Αυτό είναι το Ποτάμι. Πρώτα η χώρα και μετά τα κόμματα», προσθέτει ο πρόεδρος του Ποταμιού.

«Γιούνκερ, Ολάντ και Ντράγκι είναι με τη μεριά μας. Κάποια στιγμή θα σας τα πει και ο πρωθυπουργός. Οι Γερμανοί αντιστοίχως σφυρίζουν αδιάφορα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα. Μια Ευρώπη χωρίς παραφωνίες στη γερμανική γραμμή λιτότητας», συνεχίζει ο Στ. Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό το ενδεχόμενο να μπει το Ποτάμι στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντά: «Είχαμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε αυτές τις ώρες από το να μοιράζουμε μεταξύ μας καρέκλες. Το Ποτάμι αποφάσισε να στηρίξει την τελευταία μάχη της χώρας για να παραμείνει στην Ευρώπη και αυτό έγινε χωρίς παζάρια και ανταλλάγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: