18.7.15

“Στους Γερμανούς φίλους μου”...

Η επίθεση του Ντομινίκ Στρος Καν στη Γερμανία
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν στηρίζει Φρανσουά Ολάντ, θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση υποφέρει από "ερασιτεχνισμό" και τα βάζει με τους Γερμανούς και την επικίνδυνη Ανγκελα Μέρκελ, γιατί "αυτό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο (με την...
επίτευξη της συμφωνίας) είναι καταστροφικό, σχεδόν θανατηφόρο".
Η επιστολή του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, υπό τον τίτλο “Στους Γερμανούς φίλους μου”, περιγράφει τους τρομακτικούς όρους της Ελληνικής συμφωνίας, που βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης. 

«Ο Ολάντ άντεξε. Η Μέρκελ αντιμετώπισε όσους επέμεναν να μην υπάρχει συμφωνία. Αυτά τους πιστώνονται. Η συμφωνία έχει δυνατότητες να εφαρμοστεί και να μειώσει, ακόμα και να απαλείψει τους κινδύνους ενός Grexit. Δεν είναι αρκετό, αλλά το καλωσορίζω», αναφέρει αρχικά ο Στρος Καν. Και συμπληρώνει ότι «οι όροι όμως της συμφωνίας είναι τρομακτικοί για εκείνους που ακόμη πιστεύουν στο μέλλον της Ευρώπης. Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο είναι καταστροφικό, σχεδόν θανατηφόρο».


Την ίδια στιγμή, ο Ντομινίκ αναφέρει ότι οι δαίμονες που μας κάνουν να συνεχίζουμε τα λάθη του παρελθόντος δεν είναι ποτέ αρκετά μακριά. Αυτό έγινε εκείνο το Σαββατοκύριακο . «Δεν θέλω να μπω στις λεπτομέρειες για τα μέτρα, αυτό όμως που θέλω να επισημάνω είναι ότι το πλαίσιο στο οποίο εκδόθηκε αυτή η υπαγόρευση δημιούργησε μια παραλυτική κατάσταση.


Ο Ντομινίκ Στρος Καν, υπογράμμισε, πως,  «η ελληνική κυβέρνηση υποφέρει από ερασιτεχνισμό και ότι η σχετική αδράνεια των προκατόχων της ξεπέρασε τα όρια, το αποδέχομαι. Ότι η ομάδα των δανειστών με επικεφαλής τη Γερμανία έχει απηυδήσει από την κατάσταση και το κατανοώ. Ωστόσο, οι ηγέτες φάνηκε να θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία για μια ιδεολογική νίκη επί μιας κυβέρνησης της άκρας αριστεράς ακόμη και με κίνδυνο να διαλύσουν την Ένωση. Γιατί ουσιαστικά για αυτό πρόκειται»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: