22.7.15

Bουλευτές της ΝΔ αναρωτιούνται, αν υπάρχει υπουργός με offshore...

Αυγενάκης και άλλοι 20 βουλευτές της ΝΔ ερωτούν: Υπάρχει υπουργός με offshore;Νέα στοιχεία φαίνεται πως φέρνει στην Βουλή, ο Λευτέρης Αυγενάκης, με ερώτηση που συνυπογράφουν 20 βουλευτές της ΝΔ.
 Ο Αυγενάκης «στοχοποιεί» δύο νέους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, ο ένας διατηρεί off shore εταιρία, ενώ...
ο δεύτερος έσπευσε να βγάλει στο εξωτερικό μεγάλα χρηματικά ποσά στις αρχές Δεκεμβρίου 2014 λίγο πριν την προκήρυξη εκλογών.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής: 

Στον πυρήνα των προεκλογικών διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και, εν συνεχεία,  συνεχών δηλώσεων μελών της Κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού, βρίσκονται βαρύγδουπες αναφορές για «την καταπολέμηση της διαφθοράς» και την «..εισαγωγή ενός νέου ήθους διαφάνειας και αξιοκρατίας». Και μπορεί η θεωρία αυτή να αποτελεί ένα εξαιρετικό πλαίσιο ηθικής και δεοντολογίας για τη διακυβέρνηση, που μας βρίσκει όλους σύμφωνους, η πράξη, όμως, της έξι μηνών «αριστερής διακυβέρνησης», δεν συνάδει καθόλου με τη ρητορεία περί ηθικής που η ίδια έχει με ένταση αναπτύξει.

Μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχουν πολλά περιστατικά καταστρατήγησης αυτής της ηθικής. Αναφέρουμε μόνο κάποια εξ αυτών, αφού η πληθώρα των περιπτώσεων δεν επιτρέπει την εδώ καταγραφή τους: 

«Ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ. Κατρούγκαλος, αρμόδιος για θέματα δημοσίων υπαλλήλων, υπέγραψε ιδιωτικά συμφωνητικά με εκατοντάδες απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, όπου προβλέπεται να λαμβάνει προμήθεια 12% από τα ακαθάριστα ποσά των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης. Τα συμφωνητικά αυτά κατατίθενται σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους ακόμη και μετά τις εκλογές. Ο κ. Υπουργός υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι δέχεται άδικη επίθεση «… Η εκστρατεία αυτή σκοπό έχει να πλήξει την κυβέρνηση σε εκείνο το σημείο που αποτελεί το βασικό της πλεονέκτημα: την ηθική υπεροχή έναντι των κυβερνήσεων του παλαιοκομματισμού και της διαπλοκής», απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει επί της ουσίας.

Ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας φαίνεται ότι, ενώ είχε ήδη αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα, μετέφερε χρήματα σε τράπεζα του εξωτερικού. Την αρχική διάψευσή του για το γεγονός αυτό, ακολούθησε δήλωσή του για μεταφορά χρημάτων στην αλλοδαπή, προκειμένου να σπουδάσει η κόρη του, ενώ ανέφερε ότι  «…και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «… Ε, αυτό το ‘χει κάνει ο μισός πλανήτης».  Βέβαια, διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός ότι το έκανε υπό το φόβο ενός grexit.

Ο λαλίστατος τέως Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκης, ουδέποτε σχολίασε, πόσο μάλλον διέψευσε, την ενοικίαση της εξοχικής κατοικίας της συζύγου του προς 5.000 Ευρώ την εβδομάδα, καθώς και του διαμερίσματος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας,  δίχως να φέρουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ΕΟΤ (παράβολα, δήλωση στην αρμόδια ΔΟΥ, κλπ).

Η αγωνιστική διάθεση της Προέδρου της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν αφορά και στην παράνομη λήψη επιδόματος ανήλικων τέκνων από την μητέρα της και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ. Λίνα Αλεξίου, η οποία όχι μόνο εξακολούθησε να λαμβάνει παρανόμως το ως άνω επίδομα, αφού δεν ενημέρωσε για τις μεταβολές το Ταμείο ως όφειλε, αλλά και αρνείται να επιστρέψει τα παρανόμως καταβληθέντα επιδόματα. Η ομιλητικότατη κ. Κωνσταντοπούλου φαίνεται να έχει χάσει… τη λαλιά της για το εν λόγω θέμα.    


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: