21.7.15

Πέθανε ο συνθέτης του "Always on My Mind",Γουέιν Κάρσον...

Πέθανε ο συνθέτης του «Always on My Mind», Γουέιν ΚάρσονΑπεβίωσε χθες, Δευτέρα, σε ηλικία 72 ετών ο Γουέιν Κάρσον, ο οποίος υπήρξε ο συνθέτης της επιτυχίας «Always on My Mind» .

Όπως δήλωσε η...
σύζυγός του Γουίντι Χαρπ Χεντ στην Springfield New-Leader, την τοπική εφημερίδα του Μιζούρι όπου ζούσε το ζευγάρι, ο Κάρσον υπέφερε μεταξύ άλλων από διαβήτη, ενώ αντιμετώπιζε και καρδιακά προβλήματα.

Γεννημένος στο Ντένβερ του Κολοράντο, ο Γουέιν Κάρσον Τόμσον, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, είχε δηλώσει ότι συνέθεσε το «Always on My Mind» μέσα σε δέκα λεπτά στην κουζίνα του σπιτιού του.

Ανάμεσα στις άλλες επιτυχίες που συνέθεσε ήταν οι: «The Letter», «Soul Deep» και «She’s Actin» Single (I’m Drinkin’ Doubles).

Έπαιζε κιθάρα, πιάνο, μπάσο και κρουστά.

Η πρώτη μεγάλη του επιτυχία ως συνθέτη ήταν το 1966 όταν ο τραγουδιστής της κάντρι Έντι Άρνολντ ηχογράφησε το τραγούδι «Somebody Like Me», το οποίο έφτασε στη πρώτη θέση των μουσικών επιτυχιών, όπου και παρέμεινε για τέσσερις εβδομάδες.

Ωστόσο, αυτό που έκανε τον Κάρσον ευρύτερα γνωστό ήταν το τραγούδι «Always on My Mind», το οποίο συνέθεσε μαζί με τον Τζόνι Κρίστοφερ και τον Μαρκ Τζέιμς και το οποίο αρχικά ερμήνευσαν χωρίς μεγάλη επιτυχία η Μπρέντα Λι και ο Έλβις Πρίσλεϊ και στη συνέχεια ο Γουίλι Νέλσον εκτοξεύοντάς το στην κορυφή της λίστας με τις επιτυχίες της κάντρι το 1982.

Η ερμηνεία αυτή εξασφάλισε, μάλιστα, στον Νέλσον τρία μουσικά βραβεία Γκράμι: καλύτερο τραγούδι της χρονιάς, καλύτερο τραγούδι κάντρι και καλύτερη ανδρική ερμηνεία...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: